L'Ajuntament organitza una nova activitat de Festa Major per promocionar el teixit econòmic i comercial, difondre l'oferta gastronòmica i els vins de la DO Alella i donar impuls a la restauració. Es tracta del concurs "El pintxo és la pera!".
Els establiments que hi participin hauran de presentar les seves propostes perquè siguin valorades per un jurat (format per Miquel Antoja, un mebre de la Ruta del Vi, el regidor de Promoció Econòmica i una cuinera o restauradora) el dia 21 de juliol a les 10h a Can Lleonart. Els criteris de puntuació es valorarà:
La selecció del pintxo guanyador es decidirà per la mitjana de les puntuacions de tots els membres del jurat, que estarà presidit pel reconegut cuiner Miquel Antoja, creador de Foodlona. El pintxo guanyador es donarà a conèixer durant el pregó de la Festa Major.
La ciutadania tindrà oportunitat de tastar els pintxos als diferents bars i restaurants que participen en el concurs del 21 al 24 de juliol, per un preu de 2,5 euros (sense beguda) i en horari de tarda, excepte el cap de setmana que serà durant tot el dia.
Consultar les bases del concurs en aquest enllaç
Pintxo: Lingot cruixent de tartar de salmó amb chutney de pera i perles d'oli
Pintxo: Pollastre cruixent amb compota de pera i formatge brie
Pintxo: Sobrassada can Not amb gorgonzola cremós al cava Mirgin rosat i cruixent de pera
Pintxo: Tartaleta de sardina fumanda, alvocat i tres textures de pera
Pintxo: Sobrassada amb formatge brie, ceba caramelitzada i pera confitada
Pintxo: Broqueta de pera de baixa temperatura amb formatge tou dels til·lers, pernil d'ànec i reducció de mango