Versió per imprimir
CURSOS I TALLERS CONEIXEMENT

COM MIREM UN QUADRE

Una manera diferent d'acostar-nos a les obres pictòriques de diversos moviments de la història de l'art i dels seus artistes. A partir de l'observació i dels comentaris sobre aspectes formals i tècnics de les obres, crearem entre tots un diàleg obert i participatiu i podrem matisar i enriquir la nostra mirada. Aquesta activitat no requereix de cap coneixement previ, només de les ganes de gaudir de l'art.

Horari: dilluns de 17 h a 18 h a partir del 10 d'octubre (10 sessions)

Preu: 23,50 € (curs anual)

Professora: Ana Roca-Sastre, llicenciada en Belles Arts, educadora cultural, docent i artista pintora (@anarocasastre_art)

COLORS, PINZELLS, PINTURA!

Curs anual dirigit a la pràctica  de  tècniques pictòriques, principalment   (acrílic, aquarel·la, oli ...). En aquest curs anual començarem revisant tècniques bàsiques de composició, encaix, clarobscur, volum i color per anar aprofundint en la pràctica de la pintura. També experimentarem amb formats, temes o l'obra de diferents pintors.

Us convidem a experimentar la pintura en un ambient distès i agradable a partir de propostes amenes i variades. No és necessari tenir coneixements previs encara que certes nocions de dibuix són recomanables.

Horari: dilluns de 18h a 20h a partir del 10 d'octubre (10 sessions) 

Preu: 26,50 €/mes (curs anual)

Professora: Ana Roca-Sastre, llicenciada en Belles Arts, educadora cultural, docent i artista pintora (@anarocasastre_art)

LLAPIS, PAPER, DIBUIX! 

Curs anual tant per iniciar-se com per profunditzar en el dibuix. Partirem d'exercicis i de propostes que ens ajudin a assolir la capacitat d'observar i de dibuixar el que ens envolta. Explorarem maneres de representació i explorarem diferents tècniques com el carbonet, el grafit, la tinta, l'aquarel·la … Treballarem i desenvoluparen les nostres capacitats creatives amb propostes diverses; buscarem la inspiració en alguns moviments artístics i artistes. I, sobretot, gaudirem de l'experiència! No cal tenir coneixements previs de dibuix.  

Horari: dimarts de 18 h a 20 h a partir del 4 d'octubre (10 sessions)

Preu: 29,50 €/mes (curs anual) + material extra a càrrec de l'alumne.

Professora: Ana Roca-Sastre, llicenciada en Belles Arts, educadora cultural, docent i artista pintora (@anarocasastre_art)

NOU - ELS SECRETS DELS ÍBERS

A l'arribada dels romans, la Península Ibèrica era un mosaic de pobles i cultures. De la Prehistòria al tartessis, fenicis, grecs, ibers i celtibers. Un viatge al nostre passat més llunyà.

Horari: dimarts de 17h a 18:30h a partir del 4 d'octubre (8 sessions)

Preu: 63€ (quota única)

Professor: Cristian Mir, llicenciat en història per la UB. Especialitzat en Història Antiga i Arqueologia Clàssica.

NOU - BARCELONA ARA I ABANS

Com era la plaça de Catalunya fa cent anys? I els primers edificis del Passeig de Gràcia? Podem imaginar una Sagrada Família en mig de camps de conreu? Un viatge en el temps a través de les fotografies de l'Arxiu Històric. 

Horari: dimarts de 18.30 h a 20 h a partir del 4 d'octubre (8 sessions)

Preu: 63 € (quota única)

Professor: Cristian Mir, llicenciat en història per la UB. Especialitzat en Història Antiga i Arqueologia Clàssica.

NOU - CURS D'INSTAGRAM I FACEBOOK 

Avui la nostra realitat està condicionada per la informació i les noves tecnologies. Aprendre a fer ús de les xarxes socials és quasi imprescindible per poder-se relacionar al mateix nivell que la gent que ens envolta. Aprendràs a crear un perfil d'usuari, descubriràs “influencers” o persones que t'interessin de qualsevol àmbit, sabràs com etiquetar, fer comentaris o enviar missatges privats… I com no, aprendràs a crear “histories” i “reels”. Treballarem a partir de les bones pràctiques en comunicació a les xarxes socials, abordant temes tan importants com la privacitat i la identitat digital.

Horari: dimarts de 18.30 a 20 h a partir del 18 d'octubre (5 sessions)

Preu: 42 € (quota única)

Professora: Olga Zuloaga (zuloagaImatge.com)

NOU - CONJUNT D'UKELELES 

Espai on podràs a prendre a tocar l'ukelele a través de dinàmiques grupals i cançons conegudes. Jugarem amb bases, diferents acompanyaments i aprendrem la tècnica de l'instrument de forma divertida per poder fer que la música t'acompanyi allà on vagis. No és necessari tenir coneixements previs musicals. És imprescindible que cadascú dugui el seu instrument.

Horari: dimarts de 20 h a 21.30 h a partir del 4 d'octubre (10 sessions)

Preu: 26,50€/mes (curs anual)

Professor: Emili Cuenca, professor de Ressò, Centre d'Estudis Musicals

BRIDGE

Aprendrem a jugar al bridge, un joc deductiu que estimula la memòria.

Preu: 26,50 €/mes (curs anual)

Professor: Lluís Almirall, àrbitre i expert jugador de bridge.

Bridge iniciació

Aprendrem a jugar al bridge, el rei dels jocs de cartes i, a més de passar-ho bé, estimularem especialment la memòria.

Horari: dimecres de 16.30 h a 18 h a partir 5 d'octubre (10 sessions) 

Bridge intermedi i pràctic

Classe exclusivament pràctica on jugarem i comentarem mans preparades. Totes les mans seran didàctiques i ens ajudaran a millorar en el nostre nivell de joc d'una manera molt distesa.

Horari: dimecres de 18 h a 19.30 h a partir del 5 d'octubre (10 sessions)

Bridge perfeccionament

Curs recomanat per a jugadores i jugadors amb una certa experiència i nivell de joc. Treballarem situacions de subhasta i carteig més avançades per poder treure més rendiment a la nostra estratègia.

Horari: dimecres de 19.30 h a 21 h a partir del 5 d'octubre (10 sessions) 

NOU - AULA D'EDUCACIÓ AMBIENTAL: APRÈN A FER UN HORT A CASA 

Alguna vegada has volgut tenir un hortet a casa i no t'has atrevit a fer-lo? Ja en tens un i vols millorar les tècniques per tenir una producció més bona? Vine a aquest taller i aprendràs a fer un hort al teu jardí, balcó, terressa o terrat! Dinamitzat per la Cooperativa Tarpuna, amb un ampli bagatge en aquesta matèria, tractarem els principis bàsics de l'agricultura (preparació del terreny, el planter, la plantació, els tractaments i la recol·lecció) i els traslladarem als nostres habitatges. Repassarem els conceptes teòrics i els alternarem amb casos pràctics.

Horari: dimecres 5 i 26 d'octubre i 9, 16 i 30 de novembre de 18h a 19:30h (5 sessions)

Preu: 42 €

Professor/a: *falta, professor/a a la cooperativa Tapurna

CREATIVITAT LITERÀRIA 

Curs pràctic d'escriptura en què treballarem a partir de diversos disparadors per activar i fomentar la capacitat creativa de cadascú, al temps que busquem un estil literari propi.

Horari: dimecres de 18.30 h a 20 h a partir del 4 d'octubre (10 sessions)

Preu: 26,50 €/mes (curs anual)

Professora: Elisenda Guiu, narradora, guionista i dramaturga (elisendaguiu.com)

NOU - CONJUNT DE GRALLES 

Formes part d'alguna entitat de cultura popular i vols poder-los acompanyar amb la gralla? Sempre t'ha agradat l'instrument i vols aprendre'l a tocar? Tant si ja la saps tocar com no, al conjunt de gralles podràs compartir música popular i tradicional de manera pràctica i divertida. No és necessari tenir coneixements previs musicals. És imprescindible que cadascú dugui el seu instrument.

Horari: dimecres de 20 h a 21.30 h a partir del 5 d'octubre (10 sessions)

Preu: 26,50 €/mes (curs anual)

Professor: Efrem Sebastià, 

NOU - FOTOGRAFIA AMB EL MÒBIL (iOS, Android i altres sistemes de smartphones)

Vols aprendre a fer millors fotos amb el mòbil? Tens un mòbil amb bona càmera i li vols treure tot el rendiment? Creus que la càmera del teu mòbil pot captar millor la llum? Vols aprendre a emmarcar millor la bellesa que capten els teus ulls? Doncs aquest és el teu curs! Aprendrem a familiaritzar-nos amb les nostres càmeres per treure'n el màxim profit en totes les situacions, ja siguin retrats, paisatges, natura...

No és necessari tenir coneixements previs de fotografia, ni haver cursat l'activitat el trimestre passat. Treballarem la composició fotogràfica per aconseguir fotografies atractives i personals. Durant el curs es realitzen sortides per la zona per fer fotografies i treure'n conclusions.

Horari: dijous de 17.30 h a 19 h a partir del 6 d'octubre (8 sessions) 

Preu: 63 € (quota única)

Professor: Félix Lorenzo, fotògraf de la revista Traveler 

(felixlorenzo.wixsite.com/felix-lorenzo, @felixlorenzotraveler)

NOU – EDICIÓ DE FOTOS AMB EL MÒBIL (iOS, Android i altres sistemes de smartphone) 

Només et cal el telèfon mòbil per retocar les teves fotografies: com ajustar el contrast, la brillantor o la saturació, entre altres aspectes. Tot això, utilitzant programari gratuït al qual es pot accedir des de qualsevol dispositiu. Les nostres fotos, amb aquests trucs, quedaran amb un aspecte molt professional.

Horari: dijous de 19 h a 20.30 h a partir del 6 d'octubre (8 sessions) 

Preu: 63 € (quota única)

Professor: Félix Lorenzo, fotògraf de la revista Traveler 

(felixlorenzo.wixsite.com/felix-lorenzo, @felixlorenzotraveler)

NOU MUSICOTERÀPIA CREATIVA 

La Musicoteràpia ens ajuda a obrir i restablir canals de comunicació, aprenentatge, mobilització i expressió entre les persones en un context no-verbal i afavorint la creativitat i benestar interior de cada persona implicada en el procés creatiu. Aquest curs de tres sessions connectaràs amb la teva expressió musical innata i com aquesta es relaciona directament al món emocional i mental de cada persona.

Horari: divendres de 18.30 h a 20 h a partir del 4 de novembre (3 sessions)

Preu: 31,50 € (quota única)

Professora: Anna Mata, musicoterapeuta (naandayoga.com)

NOU - CURS D'INICIACIÓ AL TAST 

Desperta els sentits amb un taller sobre iniciació al tast: des del camp al paladar passant pel procés de fermentació i conservació. Vins i maridatges, descobreix-los a través d'un curs pràctic i enriquidor.

Horari: dimecres de 18 h a 19.30 h a partir del 2 de novembre (5 sessions)

Preu: 42 €

Professor: Enric Gil, enòleg del celler Can Roda

INSCRIPCIONS A TOTS ELS CURSOS I TALLERS A PARTIR DEL 13 DE SETEMBRE  PER A PERSONES USUÀRIES I VEÏNS I VEÏNES D'ALELLA I A PARTIR DEL 15 DE SETEMBRE A TOTHOM A TRAVÉS D'AQUEST ENLLAÇ


Pujar al principi de la pàgina