Notícies
Publicat el 18 de juny de 202418.06.2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament allibera fauna útil per combatre el pugó de l'arbrat viari
Alliberament fauna útil

La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat ha tornat a aplicar un nou tractament biològic per combatre el pugó i els psíl·lids en l'arbrat viari d'una vuitantena d'arbres de diversos carrers del municipi. Es tracta d'un sistema respectuós amb l'entorn i el medi ambient que consisteix en l'alliberament de fauna útil que actua només sobre la font del problema. En concret s'han col·locat cassoletes amb larves de marieta (Adalia bipunctata) per combatre el pugó a xicrandes i acers, i un heteròpter (Anthocoris nemoralis) per combatre els psíl·lids en tipuanes.

Els alliberaments de les larves de marieta es fan mitjançant caixetes que actuen com a refugi durant el transport dels vivers. Aquestes caixetes es pengen a les branques i les larves es dispersen per l'arbre, on es desenvolupen fins a controlar i extingir el pugó.

Cal destacar que l'existència de vegetació permanent propera als arbres que es tractaran pot funcionar com a refugi per a les marietes i afavorir el control biològic de properes plagues d'insectes. La primera intervenció d'aquest tipus es va realitzar l'any 2017 i ha tingut continuïtat des de llavors. L'objectiu és la reducció de l’ús d'insecticides generalistes en el tractament de l'arbrat, fomentant l'existència de depredadors naturals de les plagues. 

El cost d'aquest tractament és de 1.394 euros. 

Pujar al principi de la pàgina