Notícies
Publicat el 10 de gener de 202410.01.2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
La Societat de Caçadors té previst fer una batuda de senglars el 13 de gener
Batuda 23 de desembre

La Societat de Caçadors informa que aquest dissabte, 13 de gener, durà a terme una batuda de senglars a la zona compresa entre Alella Parc i Mas Coll, amb límit sud a Can Cortès, nucli de Vallbona i Camp Municipal d'Esports, i límit nord, la carena que separa Maresme i Vallès. Afectarà diverses pistes principals del terme municipal, com la pista carenera o el Camí del Greny.

L'activitat cinegètica es realitzarà entre les 8 i les 15 hores, aproximadament. S'adjunta un plànol aproximat de l’àmbit de la batuda.

RECOMANACIONS:

Què fer durant les batudes?

  • Cal respectar en tot moment la senyalització que la Societat de Caçadors instal·la als camins i pistes forestals (inicis, creuaments i finals) que donin accés a la zona de les batudes i en els quals s'alerta de la realització de les batudes.
  • Evitar la zona de caça marcada durant la realització de batudes, pel risc que representa.
  • S'ha d'evitar abandonar els camins principals quan es realitzen activitats cinegètiques.
  • Quan es realitzen les batudes de senglars, els caçadors han de respectar sempre una distància mínima de 100 metres dels habitatges, i sempre col·locats d'esquenes a les àrees habitades. En el cas de caça menor, la distància mínima de seguretat es redueix a 50 metres degut que usen armes de perdigons.

Què podem fer a l'àmbit privat?

  • No apropar-se mai a un porc senglar, perquè podrien respondre de forma violenta.
  • No donar mai menjar als senglars ni a cap altre animal salvatge, ni deixar al seu abast els aliments de les vostres mascotes. Resulta contraproduent perquè s'alteren les seves pautes de comportament natural i instintiu i poden generar situacions de risc en tenir reaccions imprevisibles i perilloses.
  • Llençar sempre la brossa als contenidors i tapar-los correctament després d'abocar-hi els residus.
  • Instal·lar tanques als horts i jardins per evitar l'accés dels porcs senglars.
  • Quan circuleu pels camins i zones forestals extremeu les precaucions per tal d'evitar possibles accidents. Cal moderar la velocitat i circular exclusivament per les vies destinades a la circulació motoritzada.
  • Evitar tenir plantes bulboses a l'abast dels senglars. Són comunes en la seva alimentació.

Més informació a www.alella.cat/senglars

Pujar al principi de la pàgina