X
Avis serveis AOC
Notícies
Publicat el 23 de desembre de 202223.12.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Campanya de seguiment i control de la xarxa de compostatge
Compostatge casolà

La regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat ha dut a terme durant els mesos de novembre i desembre una campanya de seguiment i control de la Xarxa de compostatge casolà d'Alella, creada l'any 2005 i de la qual formen part actualment un total de 325 llars del municipi. La campanya ha consistit en la realització de visites d'un educador ambiental a aquells compostaires que feia més temps que no es visitaven, per tal de veure com els hi va, si encara fan compostatge, resoldre dubtes i proposar millores perquè els hi funcioni millor el procés, etc.

En total s'han pogut realitzar un centenar de visites de seguiment, les quals han estat positives en la majoria de casos. Els 59 habitatges als quals no s'ha pogut fer la visita de seguiment, per diferents motius, rebran una notificació durant el mes de gener, comunicant-los que si desitgen continuar formant part de la Xarxa de compostatge, s'hauran de posar en contacte amb l’àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat per tal de concertar la visita de seguiment.

Beneficis de fer compostatge casolà

Fer compostatge casolà comporta molts beneficis pel medi ambient i també per a l'economia familiar. D'una banda, la matèria orgànica que composten es recicla en origen i ja no cal dipositar-la als contenidors i transportar-la fins a Granollers on hi ha la planta de compostatge industrial, evitant així emissions de CO² i reduint el cost econòmic. Per altra banda, els compostaires obtenen un adob natural de molta qualitat que poden utilitzar en el seu propi jardí i, a més, és una pràctica molt satisfactòria perquè reciclen ells mateixos els seus propis residus. És de les poques fraccions dels residus (per no dir l‘única) que podem reciclar nosaltres mateixos a casa. A banda, tots els domicilis que realitzen compostatge casolà poden obtenir una reducció del 20% a la taxa de residus.

Tothom que desitgi dur a terme compostatge i resideixi a Alella pot apuntar-se a la xarxa i rebre gratuïtament un compostador de l'Ajuntament, sol·licitant-ho a través d'una instància genèrica. A més a més, cada any, l’últim dissabte del mes de novembre es duu a terme un taller d'introducció al compostatge casolà. 

×  
Campanya de seguiment i control de la Xarxa de compostatge casolà d'Alella Campanya de seguiment i control de la Xarxa de compostatge casolà d'Alella

Guia compostatge casolà Agència Catalana de Residus

Guia compostatge casolà Agència Catalana de Residus

Fitxer: Autocompostatge__manual_agencia_catalana_de_residus.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 16
Mida: 5.47 MB

Pujar al principi de la pàgina