Notícies
Publicat el 7 d'octubre de 202207.10.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
La llei de residus prohibeix la crema de restes vegetals
Crema rostolls

L'Ajuntament informa que la nova Llei 7/2022 de residus i sòls contaminants per a una economia circular, aprovada pel Congrés dels Diputats, prohibeix la crema de restes vegetals generats en l'entorn agrari o silvícola. Segons l'article 27 de la citada llei, únicament es podrà permetre la crema de residus amb caràcter excepcional, en dues situacions:  per raons de caràcter fitosanitari que no faci possible altre tipus de tractament per evitar la propagació de plagues, o en entorns silvícoles per prevenir incendis forestals quan no es pugui accedir a la retirada de les restes. En ambdós casos, caldrà comptar amb una autorització individualitzada expressa. 

La llei estableix que s'han de prioritzar els processos biològics per al tractament de la matèria orgànica. 

Es recomana a les persones interessades que sol·licitin informació a l'oficina comarcal del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Més informació en aquest enllaç

El procediment per tal de gestionar aquests casos i que van dirigits sempre a activitats professionals, és telemàtic encara que també es pot fer de manera presencial.

Aclariments del procediment

1. Tot i que la documentació apareix a l'apartat “Presencialment” , també es pot presentar de forma telemàtica mitjançant el lloc https://agricultura.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Peticio-generica on per tal de facilitar la tasca d'entrega a l'apartat “Assumpte” cal incloure l'Oficina Comarcal on va destinada la sol·licitud.

2. Al desplegar la pestanya “presencialment” tenim accés al document 

Sol·licitud genèrica per a activitats amb risc d'incendi forestal en terrenys forestals i la franja de 500m que els envolta [29,21 kB ] 

En l'apartat “Declaro” d'aquesta sol·licitud s'ha d'especificar el cultiu a cremar i la malaltia.

3. Els cultius i plagues que la normativa permet eliminar mitjançant la crema, fins al moment, són les següents i les podreu trobar a l'informe del IRTA del següent l’enllaç:  i en el següent quadre per cultius i conreus:

 Plagues 

4. El sol·licitant no pot dur a terme la crema mentre no rebi resposta expressa d'autorització per part de l'administració. 

5. Les sol·licituds de cremes de restes vegetals per motius sanitaris (m0276-do1) que us presentin presencialment al registre d'entrada de l'ajuntament les haureu de trametre a l'Oficina comarcal del DACC de la comarca del vostre municipi.

Per altra banda us indiquem possibles opcions alternatives a la crema: 

Alternatives a la crema

 Consulta la llei 7/2022, del 8 d'abril, publicada al BOE 

Pujar al principi de la pàgina