Filtrar esdeveniments
Mes anteriorMaigMes següent
DlDtDcDjDvDsDg
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Mes anteriorJuny
DlDtDcDjDvDsDg
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Triar per tipus d'acte Obrir/tancar filtre
Tipus d'actes
Triar per serveis Obrir/tancar filtre
Serveis
Anar a una data Obrir/tancar filtre
Data



Agenda
 
CompartirComparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
DIJOUS
10
MARç
2022
17:00 h
Dia Internacional de les Dones. Taller Expressem-nos i compartim: sororitat i revisió
Lloc Espai Jove
Organitza Ajuntament d'Alella
Tipus d'acte Jornades
Marc Joves
Dia dones. Taller àgora

L'any 1977 les Nacions Unides van declarar el dia 8 de març com a Dia Internacional de les Dones. L'Ajuntament organitza diverses activitats per commemorar aquesta diada per tal de posar en valor el paper de les dones a la societat així com reflexionar sobre les desigualtats entre dones i homes. D'aquesta manera, es pretén sensibilitzar la població per avançar cap una ciutat més igualitària i justa per a tothom.

El programa del 8 de març inclou cada any activitats organitzades des de diferents àrees de l'Ajuntament així com per part de les entitats. Com a acte central, representants de les entitats de dones i del consistori llegeixen el manifest institucional.

Enguany les activitats s'adequaran, com l'any passat, als requeriments sanitaris per la pandèmia de Covid-19.

JORNADES 8M – DIA INTERNACIONAL DE LES DONES – 2022

Us animem a participar a les xarxes socials amb l'etiqueta  #8MAlella #DiaDonesAlella 

Dimarts 8 de març

12 h Plaça de l'Ajuntament

Acte institucional i activitats de les entitats 

Dimecres 9 de març

19.30 - 21 h Golfes de Can Lleonart 

Introducció a l'autodefensa feminista

Taller d'introducció a l'autodefensa feminista gratuït amb Karin Konkle. Taller per a dones a partir dels 30 anys, no mixt. L'objectiu es apropar-nos a la teoria i pràctica de l'autodefensa feminista per aprendre a identificar les expressions de violències masclistes i facilitar eines concretes per ajudar a resoldre aquestes situacions. Aquesta sessió introductòria servirà per presenta el curs d'Autodefensa Feminista.

Inscripcions a la sessió d'introducció en aquest aquest FORMULARI 

El curs és gratuït i es realitzarà a l'Ajuntament d'Alella durant 9 jornades, els dimecres de 19 a 21 hores del 27 d'abril al 22 juny amb inscripció prèvia (es farà a través del formulari de cursos i tallers de Can Lleonart del programa de primavera, a partir del 29 de març). Places limitades. 

Dijous 10 de març

17 h Àgora - Antigues Escoles Fabra

Taller Expressem-nos i compartim: sororitat i revisió

L'Agora es tenyeix de lila amb un espai segur només per noies, on primerament es crearà un diàleg entorn les desigualtats que les travessen i després, farem un mural per poder plasmar quines coses ens passen. Els nois també tindran el seu espai per parlar sobre quins privilegis tenen i revisar alguns comentaris masclistes que fan servir en la seva quotidianitat.

19 h Can Lleonart

Tertúlia. La cultura és femenina: conversa amb les premiades amb els Premis Nacionals de Cultura 2021    RESERVA D'ENTRADA

Conversa amb les dones premiades dels Premis Nacionals de Cultura 2021. A càrrec de Mònica Rikic, artista electrònica, i  María Contreras, fotògrafa, premiades en aquesta edició.  Condueix la conversa Vinyet Panyella, membre del CONCA.

Esperem la presència especial de Maria Carme Dalmau, editora premiada. La conversa ens permetrà conèixer les seves trajectòries professionals i també com viuen, els afecta i visibilitzen la seva condició de dona en el món cultural.

Divendres 11 de març

17 h Àgora - Antigues Escoles Fabra

Cinefòrum. Suc de síndria

Visualització del curt Suc de síndria, d'Irene Moray, i posterior debat centrat en les relacions sexoafectives i la sexualitat

Dissabte 12 de març

19 h Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella

Concert de Sommeliers    

Sommeliers, guanyadores del XIè certamen Terra i Cultura, premi Miquel Martí i Pol 2018 promogut per Lluís Llach, segons paraules del sommelier Josep Roca, d'El Celler de Can Roca, proposen "un joc musical que transporta de la innocència a la transcendència, de l'atreviment a la rotunditat madura, de l'aparent superficialitat a la profunditat, de la intimitat al crit alat".

Rocio Seligrat, veu
Mireia Bartolí, violí
Marta Pons, cello
Maricel Pons, piano
Teresa Nogueron, clarinet

Recomanem arribar amb 15 minuts d'antelació per evitar aglomeracions. Una vegada comenci la funció no es permetrà accedir a la sala.

VENDA D'ENTRADES

PRESENCIAL:
A l'0ficina de Turisme d'Alella:
Consultar horaris a alella.cat/oficinadeturisme

A l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella
1 hora abans de l'espectacle

EN LÍNIA:
A https://alella.koobin.cat

Dimarts 15 de març

17 h Plaça de l'Ajuntament

Celebrem la Festa de Santa Madrona

El 15 de març és el dia de la Santa Madrona, patrona d'Alella. Es faran activitats per donar a conèixer la seva figura. Es donarà el tret de sortida a la festa amb la presencia de l'estrella convidada de la tarda: la geganta Madrona.

La festa començarà amb jocs i tallers per adolescents i infants a la Plaça de l'Ajuntament i a partir de les 18 hores arribada de la Geganta Madrona amb l'acompanyament de les timbaleres d'Alella. La festa seguirà amb l'espectacle de circ al carrer Tri-Circ, a càrrec de Cirquet Confetti i acabarà amb un repic de campanes en honor a Santa Madrona. Més informació en aquest enllaç

Dimecres 23 de març

19 – 20 h  Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella

Cinema social Ruta de las Cimarronas.

Curtmetratges que donen visibilitat a set dones afroequatorianes amb històries de lluita i resistència dels set cantons de la província d'Esmeraldas situada a la zona del litoral del Pacífic a l'Equador frontera amb Colòmbia. Després del documental, col·loqui en format virtual amb algunes de les protagonistes i amb la direcció del projecte, l'organització de la societat civil "Mujeres de Asfalto",  la universitat de "Flacso Ecuador" ” i la Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) - Instituto Latinoamericano de Investigaciones Sociales (ILDIS) a l'Equador. Activitat organitzada per la Comissió de Cooperació Internacional.

Inscripcions en aquest FORMULARI 

Dimecres 6 d'abril

De 19 a 21 h Sala Carquefou de l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella 

Un viatge en clau feminista per la història

Taller de recuperació de la memòria històrica de les dones que desenvoluparà l'entitat La Sal Igualtat amb el suport de la Diputació de Barcelona. Taller intergeneracional (per totes les edats) per tal de descobrir, recuperar i donar visibilitat a la presència de les dones per diferents moments històrics, posant l'accent no només en aquelles figures que van aconseguir fites importants en diferents àmbits, sinó també en la resta de dones, totes nosaltres, com a generadores de canvis econòmics, socials i culturals.

Inscripcions en aquest FORMULARI 

 

    I també el dimarts 8 de març  i el dissabte 12 de març,  activitats de l'Associació de Dones Montserrat Roig, Associació Dones Solidàries i el col·lectiu Tribu Feminista.

     

    Pujar al principi de la pàgina