Notícies
Publicat el 3 de desembre de 202003.12.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'APP de seguretat incorpora una alerta per a violències masclistes
APP seguretat violència gènere

L'APP de seguretat que es va posar en marxa al març de 2019 per a prevenir robatoris, incorpora des d'aquest mes de novembre l'alerta de gènere. Amb aquesta nova funció, les persones que es descarreguin aquesta app, poden avisar  a la policia, d'una forma ràpida i amb geolocalització, en el cas de patir una situació de violència masclista.

Amb la introducció d'aquesta nova funció es pretén ajudar a combatre la violència masclista i les situacions d'assetjament sexuals que es produeixen tant a la via pública com en espais tancats. La diferència d'aquesta alerta respecte les altres quatre que es podien activar fins ara  (en taronja, si hi ha intrusos a casa, en blau fosc en cas que es tracti d'incidències amb l'alarma de casa, en verd per si es detecta activitat sospitosa a alguna casa veïna i en blau clar per si s'observa presència estranya al carrer)  és que l'alerta de gènere  comparteix en temps real la ubicació de la víctima amb la policia per tal de que pugui saber en tot moment on és i comprovar si està en moviment o retinguda.

Alella va ser el segon municipi de Catalunya des després de Matadepera en fer servir aquesta aplicació que es diu Beesafe i que està creada perquè la ciutadania pugui tenir una via directa i ràpida de connexió per alertar a la Policia Local. Per fer servir  l'APP només cal descarregar-la al mòbil i configurar el perfil d'usuari amb la informació de la casa i la seva ubicació, a més d'altre informació opcional sobre algunes característiques de la llar o de la nucli familiar

Des de que es Alella disposa d'aquest servei, més de 560 persones i 540 domicilis del municipi s'han donat d'alta en aquesta aplicació i s'han generat un total de 770 alertes. L'aplicació ha estat desenvolupada per l'empresa Beesafe Technologies SL.

Informació relacionada
Diumenge, 5 de març de 2023
Tancament de l'exposició "L'altre ubic. Migracions del cos fragmentat"
Dissabte, 4 de març de 2023
Dimecres, 22 de febrer de 2023
Taula rodona amb Madorilyn Crawford i Manu Mojito, moderada per Nataly Prada amb introducció de Mercè Alsina
Dissabte, 21 de gener de 2023
Dissabtes a l'Àgora
Dijous, 1 de desembre de 2022
Quan cridem els nostres noms
Dissabte, 10 de setembre de 2022
Dijous, 25 de novembre de 2021
Alella per a l'eliminació de les violències masclistes.
Dimecres, 24 de novembre de 2021
Alella per a l'eliminació de les violències masclistes.
Dimarts, 23 de novembre de 2021
Alella per a l'eliminació de les violències masclistes.
Dimarts, 16 de novembre de 2021
Alella per a l'eliminació de les violències masclistes.
Dijous, 25 de març de 2021
Tertúlies en primera persona
Pujar al principi de la pàgina