Filtrar esdeveniments
Escrit Gd'A febrer de 2017: "L'aigua, un dret per als alellencs"
 
Versió per imprimir
  • gdaMunicipalitzar significa que la gestió d'un servei sigui prestada per l'Ajuntament i el seu personal. És crear un marc i unes condicions, on el primer de tot són les necessitats de les persones i on l'administració local assumeix la seva responsabilitat com a garant de l'accés universal a aquests serveis de primera necessitat. La principal avantatge és que les regles de joc  posen per davant l'interès públic per sobre de les del mercat. Municipalitzar és sentir que allò realment important és veritablement de tots i per a tots. És el cas de l'aigua, que és un dret humà.

    La concessió de l'Ajuntament d'Alella a Sorea prové d'un contracte de l'any 1973 —per 10 anys—, que s'ha prorrogat 2 vegades per afrontar obres als dipòsits i a la xarxa, el 1995 i a l'any 2000. Els governs d'Andreu Francisco han estat còmplices de les pujades de tarifes tot i les inversions municipals i els problemes a la xarxa. Per això, vam demanar que es congelés la pujada (d'una mitjana de 10% el 2017) fins tenir els resultats de l'auditoria que la Diputació ens presentarà el juny. Gent d'Alella vol una gestió que garanteixi zero talls al subministrament, que tant han patit les urbanitzacions d'Alella i preus progressius segons la capacitat adquisitiva de cada família. També lluitar contra l'opacitat empresarial i prioritzar el respecte pel territori implementant polítiques publiques i ecològicament sostenibles. Sorea, a l'òrbita d'Aigües de Barcelona (del Grup francès Suez) és una peça més de l'entramat de les portes giratòries que fan negoci amb un bé tan valuós i necessari com és l'aigua.

    Al Ple de gener vam demanar una audiència pública sobre Seguretat i que es faci l'enquesta de valoració sobre els contenidors d'escombreries com va demanar un veí públicament. Vam reiterar el vot en contra del Pressupost i del nou Reglament de Terrasses.

    És urgent incrementar el nombre de voluntaris del poble: Segur que no tens una mica de temps lliure?


Pujar al principi de la pàgina