Filtrar esdeveniments
Escrit Gd'A juny de 2017. "Can Patatina, Casal d´Alella, Roser Arenas...i el 3%"
 
Versió per imprimir
 • gda

  A partir del 8 de juny tens la oportunitat de votar per batejar el nou Espai d'Arts Escèniques construït sobre  l'antic Casal d'Alella al C/ Santa Madrona.  Les propostes de 275 persones han donat lloc a un llistat de 190 possibles noms. Un cop descartada una quarantena, com “Casal del 3%”, el tribunal ha triat les sis que aniran a votació. Ens agradaria que el nou equipament tingués nom de dona, doncs no en tenim cap al poble, però pensem que el nom no fa la cosa. Comprenem  molt be la persona que ha proposat “Vostè ha arribat al límit de la participació”, i parla de “folklore participatiu”, doncs en 6 anys, el govern només ens ha proposat votar un nom o triar una escultura.

  També Gent d'Alella proposa processos reals de co-decisió.  No som prou grans per saber si el nostre poble necessita o no un gerent?. Per opinar sobre quines inversions son prioritàries ? Quines millores necessita el nostre barri o urbanització?. Si apostem per les renovables?...

  Hem d’ actualitzar el nostre Reglament Orgànic Municipal (ROM), que és de l'any 1991 (!!!), perquè regula l'organització i el funcionament de l'Ajuntament. Si ens creiem que és la casa de tots, perquè no fer un procés participatiu?; altres pobles l'han fet...

  Anant a l’últim Ple: tenim un govern que continua alimentant la voracitat especulativa i ha tornat a posar pont de planta als negocis privats. Ara ha estat la renuncia al dret de retracte sobre Can Xeco Monnar: hi  podríem posar en marxa una escola-taller per a la seva rehabilitació, amb el que generaríem llocs de treball, i en acabar, passar a tenir un equipament que faci servei a la industria del vi.

  Ja hem vist clarament que d'exercir nosaltres el dret de retracte sobre els Escolapis, les plusvàlues haguessin anat a parar a les arques de l'ajuntament, però tossudament el govern ho nega.

Pujar al principi de la pàgina