Filtrar esdeveniments
Escrit Gd'A novembre de 2017. "Gent d'Alella compromesa amb la democràcia i el seu poble"
 
Versió per imprimir
  • gda

    El ple de l'Ajuntament  va votar per unanimitat les dues mocions: la de Sánchez i Cuixart, i l'altra contra l'intent d'aplicar el 155. L'assemblea de gdA prèvia al Ple va votar-hi a favor, i AxA o PSC i el PP no hi eren. L'essència de la nostra democràcia i de la capacitat de servei dels regidors Marzo i Bardés, rau en la legitimitat dels nostres vots i en la participació activa de tots i totes.

    Escrivim això veient les imatges de 500 alcaldes donant suport a la sessió del 27/10 al Parlament. I és que els municipis, també som Generalitat. La Generalitat no és només el President,  el Govern, el Parlament. És el sistema institucional en el que s'organitza l'autogovern de Catalunya, ho diu l'art 2 de l'Estatut que vam votar en referèndum. Per això tenim l'esperança que aquest suport que s'ha reclamat al món local, es tradueixi en més finançament i una llei pròpia de Governs Locals, que cap govern català des de 2006 ha entomat. Només així, tenim alguna oportunitat de deixar de ser la part més feble i menys dotada del sistema.

    El Ple també va recollir el nostre vot en contra del Compte General de 2016, argumentat per les contractacions a dit i les irregularitats en la gestió. Afortunadament, amb les nostres denúncies hem impulsat la preparació d'una licitació per contractar les obres sobrevingudes i urgents (fins el moment adjudicades a dit) per més de mig milió d'euros l'any.

    Va ser un Ple Extraordinari, sense precs ni preguntes. Des de Juliol i fins Novembre, l'Alcalde no haurà convocat sessions amb la part de control al Govern, i no ens han contestat cap instància de l'agost. Reclamem al govern que prioritzi la seva tasca municipal: prou d'errors com el del Camp de Futbol, retards a les obres del Casal, i nyaps, com el fangar a l'aparcament de Can Calderó o a la riera davant el Sorli. Els nostres governants locals es distancien del seu dia a dia, de les obligacions quotidianes i d'observar una gestió impecable en el nostre ajuntament. Prou.

Pujar al principi de la pàgina