Filtrar esdeveniments
Escrit Gd'A abril de 2018. "La Riera, la Rambla d'Alella"
 
Versió per imprimir
  • gda

    Durant la campanya del 2007, MM va telefonar al nostre mòbil per presentar-se i demanar una reunió per conèixer-nos. Ens vam trobar a l'Illa i MM ens va parlar de les vinyes, dels Escolapis i de la Riera. S'imaginava una Rambla connectant El Masnou amb Alella i arribant fins Alella Parc. Una Rambla amb terrasses, quioscs, glorietes per fer-hi música, carril bici, espai per a gossos.... lloc d'esbarjo i de passeig, lloc per a pujar caminant des del mar i comprar i consumir a Alella; lloc per a petits i per a grans; per a gaudir i compartir; per a fer poble i transitar entre el mar i la muntanya. La Rambla de Barcelona era una riera. A l'igual que els magnífics passeigs que altres pobles del Maresme han fet de les seves rieres.

    Aquí, els governs d'ERC han donat l'esquena als Escolapis i a la Riera. Tímides actuacions des d'aquella exposició d'idees de grans arquitectes, feta l'any 2006, que segmentava la Riera en sis trams. En 12 anys, només dos, els dos més curts, senzills d'entomar i més innecessaris, han estat remodelats. Els més innecessaris perquè, tant el tram de Les Heures fins a Maria Estrada com de Maria Estrada al Pou Sorrenc, ja eren accessibles. Inclús mesos abans s'havia refet tota la vorera des de les Heures; vorera que es va desfer tot i estar acabada d'estrenar.

    Entre tant, ni l'arribada al Camp de Fútbol ni a Alella Parc, encara impracticable ni a peu ni en bici,  s'ha resolt. Com tampoc la potencial “Rambla” que ens podria connectar des del pont sota  l'autopista fins El Masnou. I en aquest 4 mandats i 16 anys de govern, l'Ajuntament ha bellugat entre 10 i 14 milions d'euros cada any, destinant a la Riera menys d'un milió, això sí, en gran part, del famosos fons Zapatero. Per això aquest procés participatiu depauperat, probablement perquè no és vinculant i la gent vol participar quan serveix per alguna cosa, no entra en quin tram necessita una reforma  amb més urgència, que és el que des de Gent d'Alella sempre hem reclamat: que el veïns decideixin primer sobre quines inversions, i a continuació, sobre com han de ser els equipaments i urbanitzacions.

    Per cert, MM és una veïna del poble des de fa més de 30 anys que voldria que els seus fills s'haguessin quedat a viure a Alella amb els seus nets.

Pujar al principi de la pàgina