Filtrar esdeveniments
Escrit Gd'A setembre de 2018. "Alella sense un model municipal d'Esports"
 
Versió per imprimir
  • gda

    Ningú posa en dubte la necessitat de realitzar algun tipus d'esport. Totes les èpoques de l'any i totes les etapes de la vida son escenaris convenients per a la salut psíquica, física i emocional de les persones. Però, és necessari revisar el nostre model d'esport municipal. Durant els darrers setze anys, temps suficient per a fer balanç, el nostre esport local ha subsistit dins d'una política invisible, subjecte només a la bona voluntat i esforç de les persones, juntes esportives, i voluntaris, en definitiva, dels nostres clubs del poble.

    Així doncs, el model que ens ha conduït a l'actual situació de l'esport municipal ha tingut, al llarg de la nostra recent història democràtica, resultats que, aquells que podem veure la situació amb perspectiva històrica, hem de qualificar com de neutra, però igualment hem de proclamar-la com de “insostenible” per a una població com la d'Alella.

    El model d'una gestió que s'ha basat en la inexistent construcció d'equipaments sense una oferta de qualitat en la diversificació de l'oferta esportiva. Les nostres pistes d'atletisme, són un mirall d'això. En el Camp d'Esports, seu del futbol i del rugbi, s'han començat unes obres amb pressupostos inicials establerts fa deu anys i que en l'actualitat atén essencialment a espais de la seu social i no en el seu conjunt com un espai de referència esportiva i integral. Modern i d'accés viable.

    La fallida del model a Alella, no ve evidenciada per la crisi econòmica en la qual hem estat immersos, no ens confonguem davant la vergonya per falta d'una clara voluntat política d'aquests últims anys. El dèficit no ha estat econòmic, sinó d'una inexistent voluntat política, de manca de sensibilitat, coneixement i de visió generalitzada. La majoria d'ajuntaments de la nostra zona més immediata han assumit aquesta labor de lideratge en la gestió de l'esport local d’èxit i participatiu amb inversions i instal·lacions apropiades a la seva població. Sense excuses.

    El context europeu projecta noves accions reals als polítics municipals per a la pràctica local de l'esport en una societat moderna, no de maquillatge polític amb la mirada propera a unes eleccions, però aquest govern, ni se'n adona.

Pujar al principi de la pàgina