Filtrar esdeveniments
Escrit ERC+SxA octubre de 2015. "Una jornada històrica, malgrat les interpretacions"
 
Versió per imprimir
 • Logo ERC+SxA

  L'independentisme ha guanyat les eleccions dels 27S. Un majoria formada per 62 escons aconseguits per Junts Pel Sí + 10 escons assolits per la CUP, fan els 72 escons que davant dels 135 totals de l'hemicicle, determinen una majoria absoluta de diputats i diputades independentistes al Parlament de Catalunya.

  A Alella, Junts Pel Sí ha guanyat les eleccions amb 3.149 vots (un 53,65%). Si hi sumem els 469 vots de la CUP (un 7,99%) queda clarament expressada la voluntat de l'independentisme al nostre municipi, amb un total de 3.630 vots (un 61.64% de tots els vots emesos i un 51% de tot el cens municipal). La gran participació registrada (un 77,44% a Catalunya i un 82,68% a Alella) manifesta que aquests comicis no deixaven indiferent a ningú i augmenta la seva legitimitat democràtica.

  Tot i que aquestes eleccions han permès clarificar el panorama polític català, deixant clar quin era el posicionament de sortida dels diferents partits polítics que s'hi presentaven, amb els resultats definitius a la mà, són moltes les formacions que fan una lectura interessada, parcial i, en molts casos, totalment contrària als seus plantejaments inicials. No deixa de ser significatiu que formacions que històricament i en altres conteses electorals accepten i s'aprofiten democràticament de les majories parlamentàries dels escons, ara qüestionin la seva validesa si no va acompanyada d'una majoria de vots. Curiosament els qui més defensen aquest raonament són aquells partits que no han permès en cap moment fer una consulta lliure i democràtica als ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

  Malgrat els esforços i les manifestacions dels dies previs a les eleccions d'alguns representants dels poders econòmics, polítics i religiosos i de fer servir tots els mitjans informatius al seu abast per tal de desacreditar els resultats electorals, no han pogut evitar que aquests resultats hagin tingut un ampli reconeixement internacional i una correcta lectura. Gairebé dos milions de vots són molts per a no ser tinguts en compte i ens refermen les nostres conviccions.

  Comencem doncs una nova etapa que no ha de quedar menysvalorada per les interpretacions subjectives de forces polítiques contràries a fer aquest pas cap a la independència. Aquests resultats ens donen total legitimitat per tirar endavant el procés constituent de la nova República Catalana. Estem convençuts i treballarem amb totes les nostres forces per aconseguir-ho.

Pujar al principi de la pàgina