Filtrar esdeveniments
Escrit ERC+SxA setembre de 2016. "Un altre setembre mogudet"
 
Versió per imprimir
  • Logo ERC+SxA

    Després d'un dies de gresca, de participar, de fer poble, de baixar al carrer i retrobar-te amb el veïnat és ben segur que tothom comparteix que la nostra festa major inaugura oficialment l'estiu. Una festa que ens convida a uns dies de descans i reflexió abans de tornar a la rutina.

    La tardor ens porta també a l'inici del nou curs polític, que s'intueix ben remogut. Encarem un setembre amb la Diada, la moció de confiança al President Puigdemont, la negociació dels pressupostos i amb una presidenta del Parlament sota l'amenaça de ser inhabilitada.

    “Visca la democràcia, visca el poble sobirà, visca la República Catalana!”, van ser les paraules amb les que la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, va iniciar la XI Legislatura. Conscient del moment històric que protagonitzava en representació de la majoria del Parlament però sobretot de tota la ciutadania que darrera de l'ANC i Òmnium ens hem mobilitzat explicant al món de forma pacífica la nostra voluntat de voler ser una nova República en un món més just i solidari.

    Inhabilitar la presidenta d'un parlament  (amb les conseqüents multes, la suspensió de funcions, i si el Tribunal Constitucional espanyol ho estima oportú, emprendre accions penals) és, mai més ben dit, de jutjat de guàrdia. Aquest procés iniciat contra la presidenta electa del Parlament és tan greu que no troba similitud en cap estat de la Unió Europea.

    Després d'anys d'autonomia, d'intentar arribar a acords, fins i tot a un referèndum “a l'escocesa”, etc. hem de tenir clar que el futur ha d'estar únicament en les nostres. Tenim un Tribunal Constitucional i unes majories a Espanya que, com escriu d'opinió d'Oriol Junqueras a El PuntAvui, “ni volen canviar ni tenen cap mena de voluntat de facilitar cap canvi a Catalunya, ni de respectar la voluntat democràtica de la ciutadania catalana, veritable subjecte de sobirania i motor de canvi social”.

    Així doncs, encetem un nou curs polític on novament cal estar a l'alçada i no defallir. On no ens cansem d'explicar, parlar i xerrar amb la família, amistats i veïnat que el camí recorregut no ha estat en va i que el que tenim per endavant serà igual d'il·lusionant.

    I la millor manera de compartir-ho és a la Verema amb una copa de vi de la DO a la mà.

    Bona Festa de la Verema!

Pujar al principi de la pàgina