X
Avis serveis AOC
Filtrar esdeveniments
Escrit ERC+SxA octubre de 2016. "O democràcia o democràcia"
 
Versió per imprimir
  • Logo ERC+SxA

    En aquestes mateixes pàgines ara fa un mes parlàvem d'un setembre mogudet. Segur que tot l'any que tenim per davant també ho serà, i de quina manera!

    El parlament de Catalunya va viure fa uns dies el debat de la moció de confiança que el President Puigdemont va anunciar a principis d'estiu, quan no es van poder ni tan sols debatre els pressupostos per aquest 2016. Durant aquest debat el President va dibuixar els propers passos del full de ruta cap al nou estat català independent. Pel setembre del 2017 va anunciar la celebració d'un referèndum tant sí com no. Tant si es pot fer pactat amb l'Estat espanyol (cosa que sembla del tot improbable), com si no s'avenen a pactar-lo.

    El referèndum es farà perquè és la manera més clara de donar la veu al poble de Catalunya perquè es pronunciï inequívocament sobre quin vol que sigui el seu futur. Amb la confiança renovada, el govern i el parlament tenen per davant la tasca immensa d'aconseguir celebrar aquest referèndum amb totes les garanties democràtiques i amb un resultat vinculant. El parlament està construint els fonaments legals que han de permetre als catalans exercir aquest dret democràtic i transitar posteriorment, amb el SÍ de la ciutadania a la independència, cap a la nova república catalana.

    Els recents esdeveniments polítics a l'estat espanyol i les darreres decisions dels seus tribunals, no fan sinó confirmar, cada vegada més, la necessitat d'avançar amb fermesa i decididament en aquesta direcció. El que ja sembla decidit nou govern de l'estat, amb el suport de l'esquerra conservadora (?), ha donat prou mostres de la seva intransigència i totalitarisme. No hi ha cap altre camí: el de la democràcia.

    El proper 15 d'octubre celebrarem l'entrega del XIIIè Premi Germans Lleonart, que la secció local d'ERC atorga a persones que s'han destacat per la defensa de la llengua i cultura catalanes. Enguany el guardonat és el periodista Carles Capdevila, fundador i primer director del diari Ara. Malgrat que en Carles no ens podrà acompanyar personalment, comptarem amb la presència de Gabriel Rufián, diputat al Congrés per Esquerra Republicana de Catalunya, a la taula rodona prèvia que porta per títol “La república que estem fent”. Amb el seu tarannà directe, planer i sense embuts segur que serà una vetllada ben interessant. Us hi esperem!

Pujar al principi de la pàgina