Filtrar esdeveniments
Escrit ERC+SxA novembre 2016. "Refermar compromisos"
 
Versió per imprimir
  • Logo ERC+SxA

    Aquest mes de novembre tindrem l'oportunitat de tractar en profunditat diverses temàtiques al llarg de les tres Jornades organitzades per l'Ajuntament que tindran lloc al nostre poble. Quan rebreu aquest Full a casa, s'estaran desenvolupant les 10es Jornades Ferrer i Guàrdia d'Innovació educativa. Durant els dies 9, 10 i 11 de novembre, a l'institut d'Alella, ens reunirem més d'un centenar de persones (docents, famílies, càrrecs públics) per aprendre d'experts i compartir experiències sobre les últimes tendències en innovació educativa. En una societat tan canviant com l'actual i amb els reptes que com a espècie humana haurem d'afrontar en els anys i decennis a venir, cal repensar en profunditat com podem millorar l'educació que donem als nostres infants i joves per tal de dotar-los d'eines, coneixements i estratègies per afrontar el futur.

    Del 17 al 19 tindran lloc les 9es jornades de Cooperació Internacional Mirades al Món, que aquest any estan centrades en l'anàlisi dels efectes perversament devastadors que molt sovint té l'explotació de riqueses naturals en els països del sud. Grans empreses transnacionals extreuen aquests recursos massa sovint sense cap respecte pel medi ambient, ni per les poblacions autòctones, ni pels drets laborals i sovint amb la connivència dels governs d'aquests mateixos països. Però no tota la responsabilitat és d'aquestes grans empreses: hem de tenir en compte que els recursos extrets de mala manera són consumits voraçment per les societats del Nord. Com a individus cal que reflexionem sobre quin paper volem jugar en aquest entramat d'interessos. Esperem que aquestes jornades ens iniciïn en aquesta reflexió.

    Finalment, i ja entrant al desembre, es duran a terme les 2es Jornades d'Ocupació, organitzades conjuntament pels ajuntaments d'Alella, Teià i El Masnou. Estan enfocades a persones que es troben en situació de desocupació o bé que volen canviar de feina. El fil conductor serà facilitar noves eines en l'àmbit de les habilitats socials (comunicació, imatge personal, gestió de les emocions, etc.) amb l'objectiu de millorar el procés i l´èxit en la seva recerca de feina.

    Tres projectes significatius que fan evident l'objectiu que ens hem proposat: la millora de la vida de les persones, d'aquí i d'allà, d'ara i de demà. Aquest és el nostre compromís i així treballem a diari per refermar-lo.

Pujar al principi de la pàgina