Filtrar esdeveniments
Escrit ERC+SxA febrer de 2017. "Imprecintablement alçats!"
 
Versió per imprimir
 • Logo ERC+SxA

  En el moment d'escriure aquestes línies falten pocs dies per l'inici del judici a l'expresident  Mas i a les exconselleres Ortega i Rigau. Els jutgen per haver organitzat la consulta del 9N del 2014, per haver preguntat al poble de Catalunya quin futur volia pel seu país. Com no podia ser d'altra manera es preveu, un cop més i tants cops com faci falta, un suport massiu el dilluns dia 6 de febrer quan acudeixin al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

  Amb aquesta mobilització, tornarem a aconseguir un gran ressò internacional i una imatge potentíssima: milers i milers de persones fent costat als seus dirigents polítics que són portats davant els tribunals per haver facilitat que la gent s'expressi a les urnes, per haver exercit l'essència de la democràcia. Quina imatge més galdosa tornarà a donar l'estat espanyol! El 6F nosaltres també hi serem, dient ben fort  #TotsSom9N!

  També fa relativament pocs dies es va saber que la CUP donarà suport als pressupostos de la Generalitat pel 2017. Uns pressupostos que, a més de destinar quasi 1.400 milions d'euros addicionals a despesa social —és a dir 3 de cada 4 euros gastats— en comparació amb el 2016, són també els que han de permetre arribar a la convocatòria i realització del referèndum sobre la independència. Un referèndum que, aquesta vegada sí, s'està preparant per a que tingui totes les garanties jurídiques i amb efectes vinculants. Assolit doncs l'acord de les forces independentistes per aprovar els pressupostos, la determinació clara i rotunda mostrada un cop més pel Govern de la Generalitat i per la majoria de diputats i diputades del Parlament de Catalunya per dur a terme el referèndum ha posat molt nerviosos els membres del govern de l'Estat espanyol.

  Així, hem assistit fa pocs dies a les lamentables declaracions d'alguns dels seus membres dient que precintarien les escoles i assumirien les competències en educació per tal d'evitar que es produís la votació. De veritat es pensen que així podran aturar als milions de persones que volen expressar la seva voluntat a les urnes? De veritat creuen que amb una mesura com aquesta impediran votar als més de dos milions tres-centes mil persones que ja ho vam fer el 9N del 2014? I a totes les altres que ara s'hi afegiran? De nou s'equivoquen.

  Cantava en Lluís Llach per cloure el Concert de la Llibertat del 27 de juny del 2013: “Som aquí, tossudament alçats”. Hi podríem afegir: Imprecintablement alçats!

Pujar al principi de la pàgina