Filtrar esdeveniments
Escrit ERC+SxA abril de 2017. "Igualtat de dones i homes, una reivindicació permanent"
 
Versió per imprimir
 • Logo ERC+SxALes dones continuen patint discriminació pel simple fet de ser dones, és un fet àmpliament estès en tots els estats del món de manera històrica. Al néixer, ja estem determinades per una societat estructuralment patriarcal i masclista que perjudica tant dones com homes.

  Hi ha molts aspectes que encara avui segueixen evidenciant aquest fet: la xacra de la violència masclista, la desigualtat salarial, els micromasclismes, la mínima presència de dones en posicions de poder o la baixa proporció de dones als mitjans de comunicació, entre altres.

  Les dades tampoc ens aporten massa esperança si ens fixem en les noves generacions. En la població adolescent d'entre 13 i 17 anys, l'any 2016 hi va haver més de 675 denúncies a mossos d'esquadra per maltractaments. També s'hi ha detectat un augment de les relacions abusives i dels micromasclismes, és a dir, d'un masclisme subtil, fins i tot acceptat, present en el dia a dia de les persones joves i que no identifiquen com a tal.

  No podem abaixar la guàrdia, l'educació en clau de gènere ha de ser una de les nostres aliades més potents ja que ens permet revertir conductes que segueixen perpetuant el problema en les noves generacions.

  Un any més, tornem a commemorar el Dia internacional de les Dones. El 8 de març ens serveix per celebrar tot el camí que ja hem fet i per reivindicar tot el que encara ens queda, que és molt. També ens permet reflexionar sobre l'origen de les desigualtats que encara persisteixen i reivindicar que volem una societat més justa i compromesa amb els drets de totes les persones. No obstant, la lluita feminista ha de ser al llarg dels 365 dies de l'any, i no tan sols un dia en el calendari, per tal d'aconseguir una societat on homes i dones gaudeixin dels mateixos drets reals.

  Cal lluitar contra el masclisme i el sistema patriarcal amb convenciment i per part de tots els agents implicats, tant homes com dones. El camí no és fàcil però la voluntat ferma.

  Feliç Dia Internacional de les Dones!

Pujar al principi de la pàgina