Filtrar esdeveniments
Escrit ERC+SxA juliol/agost de 2017. "A disposició pel Referèndum"
 
Versió per imprimir
 • Logo ERC+SxA

  Ara fa pràcticament un mes que el president Puigdemont, acompanyat del vicepresident Junqueras, la resta de consellers del Govern i els diputats de Junts pel Sí i la CUP, anunciava la data i pregunta del referèndum que ha de permetre a la ciutadania de Catalunya pronunciar-se sobre el seu futur polític. Com bé sabeu, aquest referèndum s'ha intentat acordar amb l'Estat i el govern espanyol una multitud de vegades, i totes elles la resposta ha estat frontalment negativa.

  Així doncs, davant la impossibilitat d'aquest acord però conscients que la única manera de trobar el desllorigador a l'actual situació és posar la decisió en mans del poble de Catalunya, el govern de la Generalitat està decidit a convocar, dur a terme i aplicar el resultat d'un referèndum anomenat unilateral.

  És una tasca ingent en la qual s'hauran de superar tots els entrebancs i dificultats que, no ho dubteu, l'Estat espanyol hi posarà. Haurà de ser un referèndum que s'assembli tant com sigui possible al que s'hauria pogut fer de manera acordada, per tal que tingui totes les garanties democràtiques i, per tant, el seu resultat sigui reconegut i aplicable. En aquesta comesa el govern de la Generalitat i el Parlament no estaran sols. El món local, el que és més a prop de la ciutadania, els recolza de manera rotunda, reflectint així el pronunciament d'una majoria de catalans i catalanes que van donar el seu vot a forces polítiques partidàries del dret a decidir, tant a les darreres eleccions al parlament de Catalunya com a les últimes eleccions municipals.

  Aquest suport del món local va quedar palès, una vegada més, en l'acte que va tenir lloc aquest dissabte passat al Paranimf de la Universitat de Barcelona. Més de cinc-cents càrrecs municipals, entre els quals el nostre alcalde, van deixar clar el seu suport al Govern i al Parlament. En paraules de la declaració que tots ells van fer seva, van manifestar “la nostra predisposició i compromís a col·laborar en totes aquelles actuacions que des del Govern se'ns requereixin, i per això, en el moment que es faci la convocatòria, posarem a disposició de l'organització del referèndum els locals habituals on se celebren totes les conteses electorals als nostres municipis”.

  Per tant, l'1 d'Octubre tota la ciutadania d'Alella amb dret a vot podrà dur a terme l'exercici essencial de la democràcia: votar. Aquest és el compromís que agafem els regidors i regidores d'ERC+SxA.

Pujar al principi de la pàgina