Filtrar esdeveniments
Escrit ERC+SxA octubre de 2017. "Són gent demòcrata, són gent de pau"
 
Versió per imprimir
 • Logo ERC+SxA

  Hem votat. Hem votat perquè simplement hem volgut, perquè és el nostre dret, per dignitat. Hem votat perquè volem una nova república on la ciutadania decidim com volem que siguin les nostres infraestructures, per decidir què fem amb tots els nostres impostos, per tenir les nostres seleccions esportives, per tenir veu pròpia als organismes internacionals .... i tantes altres coses.

  Orgull de poble, hem fet història! A Alella hem votat on sempre i gràcies a persones voluntàries que han fet que les urnes, les paperetes, els sobres i les meses estiguessin a punt. Orgull també i un agraïment gegant per tota la ciutadania que s'ha organitzat per la defensa dels col·legis electorals i pel gran seguiment de l'aturada general del 3 d'octubre. A la concentració a la plaça, els infants d'Alella ho han dit molt clar: “No es pega”. És així de simple.

  Ha estat una campanya molt complicada amb detencions, intervencions de material de campanya, citacions als jutjats que ha acabat amb una jornada electoral que a hores d'ara ens costa posar-hi paraules. El que tenim clar és que no podem oblidar i caldrà portar a les instàncies internacionals la vulneració a Catalunya dels drets humans.  

  És molt difícil expressar com cadascú de nosaltres s'ha sentit aquests dies, sentiments contradictoris: plorar d'alegria quan estàvem votant a plorar de ràbia i indignació per les càrregues de la policia nacional i la guàrdia civil. Violència d'estat en tota regla. A Catalunya, fora les forces d'ocupació. Aquesta no és la nostra manera de fer, això no és democràcia.

  Des d'ERC-Sumem per Alella volem aprofitar aquest espai per posar en valor els lligams que ens uneixen amb el poble espanyol, de la mateixa manera que ens uneixen amb l'Europa dels pobles. Serà difícil però caldrà refer ponts, doncs aquest no és un procés contra Espanya sinó a favor de Catalunya.

  En tot cas, l'1 d'octubre ha de ser recordat des de la il·lusió de veure votar a la gent gran, de les cues sota la pluja amb gent somrient, des de la solidaritat i des de la unió d'un poble. El Parlament de Catalunya és sobirà, tot està punt per l'esdevenir. Tinguem confiança i fem costat a la institució per tal de tirar endavant el procés constituent de la república.

  Aquesta és una carrera de fons i que ja no té aturador. L'estat espanyol ha vist que la Democràcia és imbatible. Per tant cuideu-vos, cuidem-nos.

Pujar al principi de la pàgina