X
Avis serveis AOC
Filtrar esdeveniments
Escrit ERC+SxA desembre de 2017. "El camí cap al 21D"
 
Versió per imprimir
  • Logo ERC+SxA

    Jordi Sànchez i Jordi Cuixart porten més de 45 dies empresonats, fa ja un mes que el vicepresident del nostre país i cinc consellers i dues conselleres del Govern de la Generalitat estan també a la presó  i la resta del Govern junt amb el seu president, exiliats a Bèlgica; tots ells forçats a estar separats de les seves famílies i privats dels seus drets més fonamentals. Aquestes són algunes de les conseqüències directes d'una aplicació brutal, desmesurada i unilateral de l'article 155 i aquest és l'escenari en el que ens veiem obligats a desenvolupar un procés electoral «legal, democràtic i amb totes les garanties».

    Són molts els motius per a sentir-nos agredits i molts els menyspreus que ha sofert la nostra dignitat, però també ens cal un moment de reflexió i anàlisi i, perquè no, d'autocrítica. Des de la presó d'Estremera, Oriol Junqueras va adreçar una carta a la militància el passat 15 de novembre, on diu: «Certament, també s'han comès errors. Sí. Ingenus, vam creure que l'Estat mai no s'atreviria a aplicar aquests nivells de repressió. O que la Unió Europea no permetria que el Govern del PP, en nom de la unitat d'Espanya, tolerés tants cops contra la ciutadania i les institucions catalanes... I dels errors n'hem d'aprendre, per fer-ho millor. Ser conscients, sempre, de la nostra força democràtica davant la maquinària d'un Estat que no ens vol seduir sinó sotmetre… El 21 de desembre és una data clau, unes eleccions que no podíem refusar malgrat saber que les convocava el PP, il·legítimament, amb una ofensiva politicojudicial sense precedents. Ni tan sols s'han compromès públicament a respectar-ne el resultat. Nosaltres som els de les urnes, mai les colpejarem ni les menysprearem… I la nostra resposta inequívoca serà garantir que després del 21 de desembre el PP i el PSC no assoleixin el seu objectiu, que amb el nostre vot refusem la repressió, validem les nostres conviccions i objectius i que les institucions que han volgut destruir siguin encara més fortes i més legítimes».

    Hem de ser conscients que el camí fins al dia 21 de desembre no serà gens fàcil, que estarà farcit de falsedats i provocacions, que la maquinària de l'estat, i tots els grups i partits que li fan costat, faran ús de tots els seus mecanismes per desvirtuar i tergiversar una realitat que per a nosaltres és molt evident. Mantinguem la calma, no caiguem en les seves provocacions i centrem-nos en la consecució dels nostres objectius. Fem valer, un  cop més, la veu d'un poble unit en la defensa dels valors democràtics. El dia 21 omplim les urnes amb els vots de la República!

    Bon Nadal!

Pujar al principi de la pàgina