Filtrar esdeveniments
Escrit ERC+SxA gener de 2018. "Bon desitjos per al 2018"
 
Versió per imprimir
 • Logo ERC+SxA

  L'independentisme, en les eleccions del dia 21 de desembre ha renovat la majoria absoluta al Parlament de Catalunya. Amb una molt alta participació, Esquerra Republicana de Catalunya, Junts per Catalunya i la CUP han assolit 70 dels 135 escons de la cambra catalana. L'augment dels vots independentistes des de l'any 2006 ha estat constant i ara, més de dos milions de catalans i catalanes han expressat una vegada més el desig que Catalunya sigui una república.

  El resultat del bloc del 155 (PP, C's i PSC) amb 57 escons, ha quedat lluny de la majoria parlamentària, malgrat l'enorme quantitat de recursos que han utilitzat durant la campanya i de l’ús indiscriminat de tots els mitjans al seu abast per inundar el país de missatges de por, enfrontament, imposició i revenja, que han vingut realitzant des de fa mesos.

  Aquesta participació de gairebé el 82% del cens ens permet tenir una fotografia molt més clara dels desitjos de la població de Catalunya. La suma dels vots recollits per les forces contràries a l'aplicació del 155 superen en mig milió de persones i en 21 escons als vots unionistes.

  Els titulars de la premsa internacional destaquen la majoria independentista en les eleccions del 21-D. Unes eleccions convocades a corre-cuita pel govern de Mariano Rajoy que, vistos els resultats obtinguts, se li han girat en contra. Servirà tot això per remoure els inamovibles plantejaments i maneres de fer del govern de l'estat espanyol?

  Arribades aquestes dates, és el moment de fer una llista de bons propòsits i desitjos per a l'any vinent. El principal propòsit d'ERC-SxA en l’àmbit nacional és el de continuar treballant per a la consecució d'una República Catalana que ens permeti donar resposta als anhels de llibertat i de democràcia d'una gran majoria del poble català així com a implementar polítiques socials i econòmiques que millorin les condicions de vida de “tots” els catalans i de “totes” les catalanes. Pel que fa als desitjos, els convertim en exigències: llibertat als companys empresonats i retorn dels companys i de les companyes que estan a l'exili, derogació del 155 i retorn de totes les competències al govern de la Generalitat.

  De tot cor, us desitgem un bon any 2018 ple de compromís, diàleg i respecte.

Pujar al principi de la pàgina