Filtrar esdeveniments
Escrit ERC+SxA maig de 2018. "Transparència i preocupació"
 
Versió per imprimir
  • Logo ERC+SxA

    El Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) als webs municipals que publiquen una informació que facilita que qualsevol ciutadana o ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast. Es tracta d'una marca de qualitat que doni garanties de confiança i credibilitat a les ciutadanes i els ciutadans, i un incentiu pels responsables polítics i tècnics.

    Aquesta distinció es va crear l'any 2013 i l'Ajuntament d'Alella ja la va assolir en aquella primera edició i l'ha anat revalidant els anys següents, incrementant el grau de compliment, fins al 98,8% actual. És el resultat d'una voluntat política per posar la informació a l'abast dels ciutadans i ciutadanes, -iniciada molt abans de l'entrada en vigor de la Llei de transparència, l'any 2016- i del treball transversal de les diferents àrees municipals, liderades i coordinades pel departament de Comunicació. Enhorabona per la feina i anem cap el 100%!

    Aquests resultats, que considerem molt satisfactoris en el nostre cas, posen de manifest que el camí a recórrer encara és molt llarg: tan sols un 10% dels Ajuntaments del nostre país (92 de 947 analitzats) han superat els mínims exigits. És cert que l'any 2013 van ser 48 i que aquesta xifra s'ha anat incrementant, però molt lentament. Preocupant.

    I molt més preocupant és la creixent involució de molts dels nostres sistemes de referència (polítics, socials, legals, judicials, morals…). No podem acceptar resignadament els constants i reiterats atacs a la nostra dignitat personal i al sistema democràtic que ens hem donat. Expressem cívicament i pacífica la nostra condemna i el nostre rebuig davant les interpretacions interessades de les lleis i ens solidaritzem i oferim tot el nostre suport a tots i totes les víctimes innocents que estan sent convertides en culpables. Llibertat presos polítics i justícia digna per a tothom.

Pujar al principi de la pàgina