Escrit ERC+SxA octubre de 2018:"Present, passat i futur"
 
Versió per imprimir
  • Logo ERC+SxA

    Acabem de viure una jornada emotiva i plena de records d'allò que va passar arreu de Catalunya l'1 d'octubre d'ara fa un any. Més de dos milions de catalans i catalanes —a Alella ho van fer més de 4.000 persones— vam donar-nos l'oportunitat d'expressar lliurement com volíem que fos el nostre futur i el dels nostres fills i filles, néts i nétes. Malgrat totes les dificultats i entrebancs que des de l'estat espanyol es van implementar, la ciutadania va donar una lliçó de dignitat i civisme, defensant el dret a decidir, la llibertat d'expressió i la democràcia des de la cultura de la pau. Fa un any vam votar i vam guanyar democràticament que volíem esdevenir una República.

    Sabem i som conscients que el camí per assolir-la serà més llarg i costerut del que havíem previst. Els canvis en el govern espanyol, tot i obrir alguna escletxa, no ens donen cap garantia. Ara més que mai, ens caldrà —en paraules d'Oriol Junqueras— “Resiliència, persistir, seguir sumant, teixir complicitats, defugir el frontisme i no caure en provocacions. I sempre pacíficament. Som un sol poble i hem de saber que la victòria és per a tots i al servei de tots. Poc a poc anirem aclarint el camí”. Però també hem d'aprendre dels errors comesos i tenir present que “l'estat espanyol no té la tradició democràtica del Canadà o el Regne Unit. Per tant, també cal ser-ne conscient i evitar caure en una candidesa o una ingenuïtat perpètues” No podem oblidar que un any després tenim 9 persones tancades injustament a la presó, altres 7 estan exiliades i no poden tornar a casa i prop de 2.000 més estan encausades per aquells fets.

    I perquè l'enorme sacrifici de totes aquestes dones i homes no sigui en va, hem de mantenir la calma davant les repetides provocacions d'aquells que, en nom d'una suposada supremacia constitucional, arrenquen llaços i destrossen banderes, en una demostració d'intolerància. No ens cansarem de repetir-los que, malgrat la seva manca de principis democràtics i la seva intransigència, els nostres plantejaments, a diferència dels seus, sempre han estat i estaran a favor de les persones i del dret a decidir, mai en contra de ningú. La nostra tossuderia fa més de tres segles que ens manté alçats.

    Finalment, us volem convidar a acompanyar-nos en un acte molt significatiu per la continuïtat del nostre projecte i per el futur del nostre poble: la presentació pública d'en Marc Almendro com a candidat d'ERC-Sumem, per a les properes eleccions municipals. L'acte tindrà lloc el proper dissabte 20 d'octubre, a les 12 del migdia, al pati de les antigues Escoles Fabra. Us esperem!

Pujar al principi de la pàgina