Escrit ERC+SxA novembre de 2018. "Continuem la revolució dels somriures"
 
Versió per imprimir
 • Logo ERC+SxA

  Fa pocs dies, el nostre partit va fer públic el següent comunicat arrel de la destrucció del masteler situat al pati de Can Lleonart: “(...) volem denunciar públicament les accions vandàliques amb arrels feixistes que estan tenint lloc al nostre poble i que busquen trencar la pau i convivència que tenim a Alella, igual que ho intenten a nivell de país.

  Els valors republicans que practiquem fan que valorem per sobre de tot la democràcia, inspirada, entre d'altres, en el respecte i la diversitat, i paraigües de la comunitat.

  Aquests valors són bons quan les coses que passen ens agraden però són encara més importants quan passen coses que no ens agraden. Per això durant tants i tants anys, en què Esquerra Republicana de Catalunya hem defensat en minoria la independència, mai hem trencat les regles de la democràcia i hem acceptat sempre la majoria. Només faltaria.

  Des d'aquesta experiència encoratgem a tot aquell que pensa diferent a defensar les seves idees, però sempre amb respecte i educació i dins les regles de la democràcia.

  El què Esquerra Republicana no tolerarà són pràctiques antidemocràtiques de caire feixista que vénen a imposar i a destrossar.

  Per això, estem treballant ja en diferents mesures que facin prevaldre la democràcia enfront d'aquestes actituds”.

  Des del nostre partit donem tota la importància i gravetat als fets ocorreguts. Considerem que estan atemptant contra la democràcia al no respectar un acord del Ple aprovat amb 9 vots a favor, 2 abstencions i 2 vots en contra. A més, busquen conscientment crear conflicte social, únic pa que els alimenta.

  Mentrestant, i tristament, el dia 2 de novembre ha fet un any que l'Oriol Junqueras, el president del nostre partit, està empresonat per fer quelcom tan “antidemocràtic” com convocar un referèndum i permetre que la ciutadania votés. Tant l'Oriol com la resta de persones privades de llibertat continuen sent ostatges de l'Estat espanyol. Se'ns acaben els adjectius... No hi ha dret. Per totes elles, persistirem.

  I persistir és continuar la revolució dels somriures, per això volem acabar amb notícies més amables. Des de l'Ajuntament, amb la col·laboració de la Revista Alella i de Kineina Audiovisuals, s'està preparant la gravació d'un documental i d'un llibre de l'1-O a Alella per tal de recollir la memòria col·lectiva d'aquella fita històrica i preservar-la per a les futures generacions. Amb aquest objectiu, s'inicia una campanya de recollida d'imatges, vídeos i testimonis orals o escrits. Us animem a participar-hi.

Pujar al principi de la pàgina