Filtrar esdeveniments
Notícies
Publicat el 5 de maig de 201705.05.2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Posem nom al nou espai cultural i d'arts escèniques de Santa Madrona
La ciutadania pot presentar propostes de l'11 al 19 de maig i votar les cinc opcions finalistes, del 8 al 19 de juny. 

Render Espai culturalTota la ciutadania està convidada a participar en la tria del nom del nou espai cultural i d'arts escèniques del carrer de Santa Madrona. Tal i com ja es va fer fa deu anys amb la llar d'infants municipal Els Pinyons, l'Ajuntament ha obert un procés participatiu per posar nom a l'equipament que ha de convertir-se en punt de trobada dels alellencs i alellenques i en un pol d'atracció per als ciutadans dels municipis de l'entorn.  

L'Ajuntament anima la ciutadania a participar en la consulta, fent propostes de possibles noms i votant les opcions preseleccionades en la recta final de la consulta. 


Presentació de propostes

En una primera fase, de l'11 al 19 de maig, la ciutadania podrà fer arribar a l'Ajuntament les seves propostes de noms a través d'Internet, emplenant el formulari que estarà disponible a partir del dia 11 de maig des de la pàgina www.alella.cat/trianom, o de forma presencial recollint i emplenant els fulls de propostes als diferents equipaments municipals (Can Lleonart, Espai Jove, OAC, Pavelló Municipal d'Esports, Biblioteca Ferrer i Guàrdia). 

Es recomana que siguin noms fàcils de pronunciar, clars i entenedors, que no siguin diminutius i que tinguin alguna connotació que el vinculi amb el municipi i l'entorn. A més, també es demana que cadascuna de les opcions presentades s'acompanyi d'una breu explicació que justifiqui el nom proposat. Un jurat —format per representants del govern i de l'oposició, tècnics municipals i representants del Casal d'Alella i dels alumnes de l'Institut— valorarà totes les propostes presentades i seleccionarà un màxim de cinc denominacions. 

Els noms triats es faran públics a partir del 29 de maig a través dels diferents canals de comunicació de l'Ajuntament perquè la ciutadania pugui votar l'opció preferida. 

Prova pilot de vot electrònic 

La votació popular del nom servirà per posar a prova el vot electrònic a Alella a través de la realització d'una prova pilot, impulsada amb la col·laboració de l'àrea d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona.

Es podrà votar electrònicament, des de l'ordinador o qualsevol dispositiu mòbil, a través de la plataforma que estarà operativa del 8 al 19 de juny  (a les 12h) des de www.alella.cat/trianom. Només caldrà facilitar el número del DNI, per verificar l'inclusió en el cens de votants, i el número de telèfon per rebre el codi que permetrà votar. També es podrà votar de forma presencial a través dels terminals que s'instal·laran a Can Lleonart, a l'Espai Jove, l'OAC i la Biblioteca Ferrer i Guàrdia. 

El sistema garanteix que no es dupliquen els vots i que totes les votacions emeses són de persones residents a Alella de 16 anys o més, que és l'edat mínima establerta per participar en el procés. Entre totes les persones que votin es sortejaran dues entrades per assistir a un dels concerts del Festival d'Estiu d'enguany. 

El nom del nou equipament municipal triat a partir de la votació popular es farà públic el dia 19 de juny. Quan l'espai ja tingui nom propi es podrà  encarregar la creació del logotip i la imatge gràfica que acompanyarà l'espai d'arts escèniques d'Alella. 

Les dates de la consulta

Propostes nom: de l'11 al 19 de maig

Reunió del jurat: 23 de maig

Publicació seleccionats: 29 de maig

Votació popular: del 8 al 19 de juny

Publicació del nom: 19 de juny 


Més de 2.000 m2 de superfície 

Situat entre els carrers de Santa Madrona, Santa Teresa i la plaça de Can Patatina, l'edifici disposarà d'una superfície construïda de 2.162 m2 i acollirà una sala polivalent amb capacitat per a unes 250 persones assegudes i entre 500 i 600 dretes; dues sales destinades a l'escola de dansa, amb els vestidors corresponents; una sala de música i tres bucs d'assajos. L'equipament també disposarà d'una altra sala polivalent, més petita, amb capacitat per a 60 o 70 persones, a més de despatxos. El projecte també destina un espai de prop de 300 m2 per a ús social del Casal d'Alella. 

Pujar al principi de la pàgina