Filtrar esdeveniments
Triar per tipus d'acte Obrir/tancar filtre
Tipus d'actes
Triar per serveis Obrir/tancar filtre
Serveis
Anar a una data Obrir/tancar filtre
Data



Agenda
 
CompartirComparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
DIUMENGE
24
NOVEMBRE
2024
12:00 h
Visita guiada i conferència sobre el Fotollibre Portraits
Lloc Can Manyé. Espai d'art i creació
Preu gratuït
Tipus d'acte Exposició

Fins al 15 de desembre de 2024

Portraits és un projecte realitzat en el transcurs d'una residència de creació l'any 2019 a Three Shadows Photography Art Centre de Beijing, principal centre de promoció de la fotografia contemporània a la Xina, amb el suport de l'Institut Ramon Llull, Casanova foto, l'Ajuntament de Seròs i Grup Llop Romia.
A Portraits Espe Pons utilitza diverses localitzacions de la ciutat de Pequín com a substitutius de la figura humana, penen els motius identitat, com un retrat, sense res que molesti. La frontalitat de les imatges es presenten per enfrontar a l'espectador davant d'una superfície impenetrable, sense cap transparència. Portraits és una reflexió sobre la societat de control en la que vivíem. Un nou imaginari social, com si es tractés d'un panòptic que funciona com un aparell d'observació, experimentació i modificació de conductes.


A la proposta hi trobem conceptes com la privacitat i el fet públic, els mecanismes de control social, la llibertat d'expressió i la llibertat individual. Sota l'aparença de normalitat s'amaguen comportaments codificats i pautats, com si d'alguna forma només ensenyant la superfície queda protegit el contingut. La transformació urbanística a la Xina esdevé contínua, és imparable i amb ella el consum i la manera de relacionar-se.

Pujar al principi de la pàgina