Notícies
Publicat el 13 de juny de 202413.06.2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Alella es vesteix de colors per celebrar el dia de l'orgull LGTBIQ+
LGTBI

El 28 de juny és el Dia Internacional per l'Alliberament de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals, Intersexuals. Queer i altres identitats sexuals i de gènere (LGTBI+). Els orígens d'aquesta efemèride els trobem en el 1969 quan la lluita per la igualtat de drets de la comunitat LGTBI va prendre embranzida com a resposta a la repressió policial patida el 28 de juny d'aquell any a Stonewall, Nova York. A Alella aquesta jornada es commemora des de l'any 2017 amb diferents accions i activitats per sumar-se a la lluita per la visibilització de la diversitat sexual i afectiva i l'erradicació de tot tipus de violències i discriminacions envers aquest col·lectiu. 

La commemoració ha arrencat aquest dijous 13 de juny amb la instal·lació de les banderes de l'arc de Sant Martí a les façanes de l'Ajuntament i de Can Lleonart. També s'instal·larà una bandera reivindicativa amb els colors identificatius del col·lectiu a les Antigues Escoles Fabra.

Xarxa de punts liles

Dins de les activitats de sensibilització, la Regidoria d'Equitat durà a terme el 18 de juny, juntament amb dues dinamitzadores de la consultoria Mit, una ruta pels comerços i equipaments del municipi amb l'objectiu de crear una xarxa de punts liles, que serveixen per ajudar a detectar actituds i comportaments sexistes i de violència masclista o LGTBIQ+. En aquesta ruta es repartirà material (adhesius per les portes dels diferents comerços, díptics, flyers) i s'informarà el personal dels establiments que es vulguin adherir a la xarxa, es converteixin en motors de detecció davant de situacions masclistes o/i LGTBIQ+Fòbiques en el dia a dia d'Alella.

Punts liles diürns i lectura del manifest 

El 27 de juny s'instal·larà un Punt lila a la plaça Antoni Pujadas, de 10 a 14 h, per tal de detectar, sensibilitzar, i donar informació i recursos a la ciutadania perquè es converteixin en motor de prevenció i detecció de violències masclistes i LGTBIfòbiques. 

El mateix dia de la celebració, el 28 de juny, el punt lila es trasllada a la Plaça de l'Ajuntament on estarà instal·lada de 15 a 19 h.  A les 17.30h, l'alcalde d'Alella, Marc Almendro, acompanyat de la regidora d'Equitat i feminismes, Roser Ollé, i de les diputades de l'Àrea de Feminismes i Igualtat de la Diputació de Barcelona, Raquel Albiol i Gilabert i Eva Soler i Guallar, faran visita al Punt lila. 

A les 18 h, està previst la lectura del manifest institucional de commemoració del Dia de l'Orgull per part de la regidora d'Equitat i feminismes, Roser Ollé. 

A les 19.30 h, es projectarà la pel·lícula-documental Flee a l'Espai d'Arts Escèniques, una història basada en fets reals, en la qual el protagonista escapa del seu país natal a causa de la seva orientació sexual. La pel·lícula convida a reflexionar i a visibilitzar la situació de moltes persones refugiades i que pertanyen al col·lectiu LGTBIQ+ .  

El bosc de les diversitats 

El col·lectiu la Tribu Feminista convida la ciutadania a participar en la construcció del bosc de les diversitats, vestint els arbres dels colors de l'arc de Sant Martí símbol de l'alliberament del col·lectiu LGTBIQ+. L'activitat s'emmarca dins del dia de l'Orgull que se celebra el 28 de juny.

La trobada serà el 26 de juny a les 19 h a la zona verda situada darrera de la parada de bus de Can Lleonart.

Pujar al principi de la pàgina