Notícies
Publicat el 15 de maig de 202415.05.2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Comença el desmantellament de les cabines de peatge d'Alella
Desmantellament cabines peatge Alella

La Generalitat ha iniciat aquest dilluns 13 de maig les obres de desmantellament de les marquesines del peatge lateral d'Alella de la C-32, que van deixar de tenir utilitat l'1 de setembre de 2021 amb l'alliberament dels peatges i la gratuïtat de l'autopista. Els treballs tenen una durada prevista d'entre mes i mig i dos mesos i una inversió de 451.000 euros.

Pel que fa a afectacions, durant les demolicions i encaixos del traçat, està previst mantenir oberts els accessos d'entrada i sortida a la C-32, tot i que s'aniran redirigint segons les necessitats dels treballs per garantir la seguretat viària. Només es preveu afectacions de trànsit el dia que es dugui a terme l'estesa de l'última capa de paviment dins dels ramals.

El desmuntatge de les cabines d'Alella forma part d'un paquet d'actuacions iniciat a finals d'abril per eliminar les instal·lacions que encara perduren d'accés a diferents poblacions, donant continuïtat als treballs realitzats en un primer moment de desmantellament de les cabines dels peatges troncals de l'autopista.

El conjunt de les obres, que van començar a l'antic peatge de Santa Susanna i ara arriben a Alella, tenen un cost de 5 milions d'euros i un termini d'execució de cinc mesos. Els treballs consisteixen principalment en el desmantellament de les marquesines i altres
elements de les àrees de peatge que resten a la C-32 nord i la C-33, tant al tronc com als laterals, i la restitució de la vialitat necessària, en ambdós sentits de la circulació. En concret, els àmbits inclosos són:

  • Lateral del peatge d'Alella
  • Lateral del peatge de Premià
  • Troncal del peatge de Vilassar
  • Lateral de l’àrea de peatge de Sant Andreu de Llavaneres
  • Lateral de l’àrea de peatge de Sant Vicenç de Montalt
  • Troncal de l’àrea d'Arenys de Mar
  • Lateral del peatge d'Arenys
  • Troncal de l’àrea de peatge de Santa Susanna
  • Troncal de l’àrea de peatge de Mollet del Vallès

L'actuació inclou l'enderroc de totes les illetes que conformen els passos o vies de peatge, així com les barreres de seguretat, cabines de peatge i els equipaments i instal·lacions existents. Així mateix, s'adequaran i pavimentaran les noves calçades que s'han projectat, s'adaptaran els elements de drenatge i s'hi col·locarà la senyalització, abalisament i barreres de seguretat.

La Generalitat ha encarregat el projecte millora dels accessos d'entrada i sortida a l'autopista, que preveu la construcció d'una rotonda a la carretera BP-5002, que està previst d'aprovació i d'exposició pública amb la previsió de poder executar l'obra l'any 2025, segons les informacions facilitades a l'Ajuntament, 




FONT: Departament de Territori. Generalitat de Catalunya 

Pujar al principi de la pàgina