Notícies
Publicat l'11 de gener de 202411.01.2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Flotats preestrena a Alella l'adaptació al català de La disputa
Voltaire/Rosseau. La disputa

L'escenari de l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella té aquests dies un resident de luxe: l'actor i dramaturg Josep Maria Flotats que torna als escenaris catalans amb l'adaptació de l'obra Voltaire/Rosseau. La Disputa. Flotats ha triat l'equipament alellenc per preparar l'obra i fer la preestrena de l'adaptació d'aquest apassionant i intens duel verbal entre dos dels homes més brillants de la Il·lustració, pares de la Revolució Francesa, ideat pel francès Jean-François Prévand. Josep Maria Flotats dirigeix i protagonitza l'obra juntament amb l'actor Pep Planas. Coincidint amb l'estada de l'actor a Alella, un equip del programa Sense Ficció de TV3 treballa en la realització d'un documental sobre els preparatius d'aquesta obra i el retorn de l'actor a l'escena catalana.

Les entrades per a la preestrena de l'obra, que serà divendres 12 de gener, estan exhaurides. 

Des de la seva inauguració, l'any 2019, l'Espai d'Arts Escèniques s'ha convertit en un equipament de referència dins de l'esfera de les arts visuals. L'Espai ha acollit a diferents artistes en residència, com és el cas de Bruno Oro, que ha assajat a Alella els seus darrers muntatges. 

 

Foto: Josep Maria Flotats i Pep Planas, acompanyats de l'autor Jean-François Prévand. 

Un espai d'acollida i residència per a la creació L'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella, amb l'objectiu de donar suport a la creació artística, ofereix residències creatives i tècniques a companyies i artistes d'arts escèniques i audiovisuals, tant amateurs com professionals, espais per treballar o cercar camins creatius del seus projectes artístics. Amb aquesta finalitat els artistes i companyies poden presentar la seva candidatura per ser seleccionats residents de l'Espai Alella. La convocatòria es considera oberta durant tot l'any si es disposen d'espais i dates disponibles.

Tipologia de la residència:

Residència artística: assajos o sessions de creació. Es farà servir els espais Dansa o Música en horari d'obertura de l'equipament.
Residència tècnica: estada a l'espai escènic amb personal tècnic i material escenotècnic a disposició en horaris pactats.

Tipologia de projectes: Projectes d'arts escèniques i audiovisuals i/o de nous llenguatges escènics.

Contrapartida: Segons la durada i tipologia de la residència es pactarà una contrapartida formalitzada contractualment. Exemples de contrapartida:

  • Oferta d'un taller de la disciplina que domini l'artista dins la programació de l'Espai.
  • Assaig obert on es convidarà als veïns d'Alella a assistir per conèixer de primera mà el procés creatiu.
  • Pre-estrena de l'espectacle. 

Com sol·licitar la residència:

Enviar via correu electrònic (espaialella@alella.cat) projecte o dossier de l'espectacle que inclogui:

  • Presentació del projecte o dossier de l'espectacle: objectius, eixos de treball, equip artístic, equip tècnic, suports...
  • Presentació de la companyia, artistes i/o col·laboradors.
  • Enllaços de vídeos de la peça o treballs anteriors.
  • Calendari de treball i proposta de dates i horaris.
  • Necessitats tècniques previstes: escenografia, necessitats tècniques...

Pujar al principi de la pàgina