Filtrar esdeveniments
Notícies
Publicat el 3 de febrer de 202303.02.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Del 6 al 26 de febrer es poden votar les propostes finalistes dels pressupostos participatius
Propostes finalistes

La primera experiència de pressupostos participatius a Alella enfila la seva recta final amb el moment decisiu de la votació popular. En aquesta fase cal la implicació de la ciutadania, perquè serà ella amb el seu vot qui decidirà a què es destinaran 100.000 euros del pressupost, votant una de la dotzena de propostes finalistes. 
La comissió de valoració va enllestir a finals de gener l'avaluació tècnica de les 27 propostes presentades per la ciutadania, revistant que es compleixin els requisits exigits i desestimant aquelles que no es complien. 
Després d'aquesta valoració han quedat una dotzena de propostes finalistes que seran les que podrà votar la ciutadania. Totes aquestes propostes amb una breu descripció i el cost aproximat de l'actuació es poden consultar des del 30 de gener a la plataforma decidim. L'Ajuntament també va convidar les persones i/o entitats que han presentat propostes a explicar-les a la resta de la població, en un acte obert a la ciutadania celebrat el dia 1 de febrer a les 19h a la sala d'entitats de les Antigues Escoles Fabra. 
La difusió de les propostes finalistes i del procés de votació també es donarà a conèixer a la ciutadania a través d'agents cívics  que faran una campanya informativa a diferents equipaments municipals i carrers del poble.

Votació popular 
La ciutadania podrà votar del 6 al 26 de febrer les propostes que més li agradaria que s'executessin al municipi. Totes aquelles persones majors de 16 anys empadronades a Alella (incloses les persones que compleixin els 16 anys el 2023) podran votar les propostes. 
La votació es farà a través de la plataforma Decidim Alella . Per poder votar caldrà registrar-se previàment a la plataforma. 
També es podrà votar presencialment a Can Lleonart o l'Oficina de Turisme, presentant el DNI.  
Es podran votar un màxim d'una proposta per persona. El vot és anònim i confidencial. 
Un cop feta la votació, s'informarà la ciutadania de les propostes guanyadores i el calendari d'execució.

Les propostes desestimades
Des de la plataforma Decidim Alella, la ciutadania pot votar i consultar totes les fases del procés de pressupostos participatius. A més de les propostes finalistes, també s'informa de les accions que han estat desestimades per no complir algun dels criteris establerts a les bases de participació. 
En total han estat desestimades 15 propostes: sis d'elles per inviabilitat tècnica i/o econòmica; quatre per tractar-se d'accions ja contemplades en el PAM o en l'acció de govern; quatre per ser propostes de serveis i no d'inversions i una per fer referència a un servei gestionat per rendint. 

Pujar al principi de la pàgina