X
Avis serveis AOC
Filtrar esdeveniments
Notícies
Publicat el 3 de febrer de 202303.02.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El Consell de Poble es renova ampliant la representació
logo Alella Participa

El 22 de març és la data prevista per a la constitució i la primera sessió del nou Consell de Poble, que es renovarà seguint els criteris establerts al nou Reglament de Participació de la Ciutadania aprovat el juliol de 2022. El Consell de Poble és un òrgan consultiu i deliberatiu de les temàtiques que afecten l'interès general del poble. Té per objectius afavorir la participació ciutadana, el debat i la construcció comunitària i el seguiment de l'acció de govern. 

En la renovació del Consell, s'ha fet especial atenció en aconseguir el màxim de representació social del poble, tenint en compte la diversitat de gènere, l'edat, els barris i els diferents perfils del municipi. Així, el ple del Consell estarà presidit per l'alcalde i estarà format per 6 membres de l'Ajuntament, triats pel Ple; fins a 18 representants del món associatiu alellenc: 16 d'associacions i 2 de col·lectius que estiguin inscrits al Registre Municipal d'Associacions i Col·lectius d'Alella. També, i com a novetat, hi haurà fins a 6 representants de la ciutadania a títol individual. 
 
Animeu-vos a participar! 
L'Ajuntament anima les entitats i la ciutadania a formar part d'aquest important òrgan de participació. Per fer-lo només cal presentar una instància genèrica en el registre d'entrada de l'Ajuntament, expressant el desig de ser membre d'aquest Consell fins al 27 de febrer. Les persones que representen associacions o col·lectius han de presentar la sol·licitud de manera electrònica, i els ciutadans i ciutadanes que vulguin participar a títol individual poden fer-ho per Internet i també de forma presencial presentant la instància a l'OAC. En cas que les candidatures superin les places que s'ofereixen, es farà un sorteig per garantir els criteris de representativitat. 

El plenari del Consell es reunirà un mínim de dues vegades l'any.  

Més informació www.alella.cat/decidim 
 

Pujar al principi de la pàgina