Notícies
Publicat el 23 de setembre de 202223.09.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Alcalde demana a la Generalitat millores viàries al municipi
Reunió carreteres

L'Alcalde d'Alella, Marc Almendro, s'ha reunit aquest dijous, 22 de setembre, amb el director general d'Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, David Prat, i altres membres d'aquest departament, per analitzar la situació viària del poble, especialment pel que fa als accessos a la BP-5002, i valorar diferents actuacions per millorar la seguretat a aquesta via tan transitada que travessa el municipi.

En aquesta nova reunió de treball, celebrada a l'Ajuntament, s'ha fet seguiment de les diferents problemàtiques viàries. De manera prioritària, s'ha parlat de la necessitat de millorar els accessos a l'antiga autopista de peatge amb la construcció d'una rotonda que ajudi a reduir les cues en l'hora punta i la sinistralitat en aquest punt. Actualment, el Departament treballa en un calendari de redacció del projecte en 2023 i d'execució de les obres en el 2024. L'Alcalde ha demanat mesures provisionals urgents i ha plantejat que s'estudiïn altres alternatives per tal de desencallar aquesta actuació, fins i tot proposant que l'Ajuntament s'encarregui de l'execució de les obres amb el compromís que la Generalitat retorni al municipi els diners destinats per a aquesta inversió.

A la trobada també es va fer seguiment d'altres temes que fa anys que estan sobre la taula, com ara la millora de l'accés a Can Magarola. En aquesta qüestió s'ha acordat tirar endavant una solució alternativa a la rotonda i s'està molt a prop d'enllestir un projecte executiu. 

Un altre dels temes prioritaris per al Consistori és l'adaptació dels passos de vianants de la carretera BP-5002 al seu pas pel nucli urbà. En aquest sentit, l'Alcalde ha tornat a insistir en la necessitat d'entomar una actuació urgent en aquesta via per tal d'habilitar tres accessos per a vianants que se situarien davant de La Vinícola, la Petita Mallorquina i Can Duran. 

Altres millores compromeses són l'adequació d'una cuneta a la carretera des de l'accés de l'autopista fins al nucli urbà o la regulació semafòrica per facilitar l'accés als vehicles d'emergències a la sortida del carrer Marià Estrada. 

A la reunió, l'Alcalde també ha sol·licitat l'autorització per instal·lar dues noves càmeres lectores de matrícules a la carretera i ha demanat al departament la instal·lació de barreres protectores a Font de Cera per millorar la seguretat per als motoristes.

Pujar al principi de la pàgina