Notícies
Publicat el 25 de març de 202225.03.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Fins al 29 d'abril es poden demanar els ajuts al lloguer per a gent gran
Habitatges

Fins al 29 d'abril es poden sol·licitar els ajuts al lloguer per a persones majors de 65 anys que convoca l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, d'acord amb la convocatòria corresponent a l'any 2022. Per accedir a la convocatòria cal tenir en compte aquests requisits:

  •  Import màxim de lloguer establert per la convocatòria és de 800€.   Per a unitats de convivència on hi hagi algun membre amb mobilitat reduïda reconeguda s'estableix un límit de l'import màxim de lloguer mensual de 900 euros  en tot el territori de Catalunya.  
  • Els ingressos a tenir en compte són els de l'any 2020. En cas de presentar la declaració de la renta es tindrà en compte l'import resultant de la suma dels ingressos de la base imposable general (casella 435) i de la base imposable de l'estalvi (casella 460), menys el saldo net de la casella 420 (ajut exercici 2019). L'indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC) per a l'exercici 2020 és de 7.967,73 euros anuals, 
  • La base d'estalvi (casella 460) no pot ser superior a 500€.
  • No es demanen ingressos mínims, per tant no hi ha declaració jurada d'ingressos. 
  • Estar al corrent de pagament de les rendes de lloguer en el moment de la presentació de la sol·licitud  
  • Pagar el lloguer, com a mínim a partir del mes següent a la data de presentació de la sol·licitud, per mitjà de transferència bancària, rebut domiciliat, rebut emès per l'administrador de la finca, ingrés en compte o bizum. No s'accepta cap altre tipus de pagament en metàl·lic. 
  • Al rebut ha de constar com a mínim: la identificació de qui paga, de qui cobra, l'import del lloguer i la mensualitat corresponent. 
  • Acreditar que l'arrendatari ha pagat la fiança a l'arrendador 
  • No estar sotmès a cap dels supòsits de prohibició per ser beneficiari de subvencions de conformitat amb l'article 13 de la Llei estatal 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. 
  • Complir les obligacions tributàries amb l'Estat , la Generalitat i la Seguretat Social.

COM PRESENTAR LES SOL·LICITUDS: 

Per reduir el màxim la mobilitat i evitar contagis és molt important que en la mesura del possible els sol·licitants presentin la documentació per les següents vies:

INTERNET

 

1.      A través del WEB de l'Agència de l'Habitatge. Es necessita l'idCAT per a realitzar el tràmit. Des d'aquest ENLLAÇ

2.     A través de la instància genèrica del portal de TRÀMITS del WEB del Consell Comarcal del Maresme.  Es necessita l'idCAT per a realitzar el tràmit. Des d'aquest ENLLAÇ

3.     Formulari Ajuts Lloguer Majors de 65 anys del WEB CCM. NO es necessita l'idCAT però cal que el ciutadà hagi emplenat i escanejat tota la documentació que vol adjuntar. Estarà habilitat aquesta setmana.  

 

L'enllaç de l'idCAT Mòbil és el següent: https://idcatmobil.seu.cat/

 

OFICINA DE CORREUS

  • Les oficines de correus ofereixen la possibilitat de registrar, digitalitzar i enviar documents a les administracions públiques. Aquest servei té un cost i està subjecte a l'aplicació de les tarifes corresponents. IMPORTANT, que el ciutadà demani que la sol·licitud i la documentació s'enviï al Consell Comarcal del Maresme.  

OAC DELS AJUNTAMENTS

  • A través de l'EACAT, si el vostre ajuntament ofereix als ciutadans la possibilitat de digitalitzar els documents i enviar-nos-els a través de l'administració electrònica. IMPORTANT, que el ciutadà demani que la sol·licitud i la documentació s'enviï al Consell Comarcal del Maresme.  

PRESENCIALMENT

  • En casos excepcionals a l'Oficina d'Habitatge del CCM i sempre amb CITA PRÈVIA. Aquesta possibilitat s'oferirà a aquelles persones no tenen cap altra forma de presentar l'ajut.

 

Consultar la documentació: 

 

Més informació en aquest ENLLAÇ

 

 

Pujar al principi de la pàgina