Filtrar esdeveniments
Notícies
Publicat el 15 de febrer de 202215.02.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
37 infants aspiren a ser consellers i conselleres del Consell d'Infància
Consell d'Infància

Un total de 37 infants, nascuts entre els anys 2010 i 2011, aspiren a ser escollits com a consellers i conselleres del primer Consell d'Infància d'Alella que es troba en procés de creació. Són alumnes de 5è i 6è d'escoles d'Alella o que estudien a altres centres educatius que han presentat a la seva candidatura per a formar d'aquest nou òrgan de participació que vol donar veu als infants de poble i tenir en compte la seva opinió i les seves propostes per fer del municipi un poble millor.

El termini de presentació de candidatures va finalitzar el passat 14 de febrer i ara segueix el calendari previst. Ara, cada centre educatiu comunicarà abans del dia 22 de febrer, els consellers i les conselleres titulars i suplents de cada aula. La resta de candidatures podran continuar implicats en el funcionament del Consell d'Infància formant part de l'equip del consell, que serà l'encarregat de donar suport a les tasques d'aquest òrgan a l'aula.

El Consell d'Infància estarà format inicialment, i de forma provisional fins que es reguli dins del reglament que han d'elaborar els mateixos consellers i conselleres i que es preveu aprovar a l'octubre de 2022, per un màxim de 23 consellers i conselleres que provenen de:

  • Màxim 10 alumnes de l'Escola Fabra ( 4 alumnes de les 2 classes de 5è i 6 alumnes de les 3 classes de 6è)
  • Màxim 4 alumnes de l'Escola La Serreta ( 2 alumnes de la classe de 5è i 2 alumnes de la classe de 6è)
  • Màxim 4 alumnes de l'Escola Santa maria del Pino ( 2 alumnes de la classe de 5è i 2 alumnes de la classe de 6è)
  • Màxim 5 consellers i conselleres d'Alella però escolaritzats  en altres municipis.

Com que de candidatures de nens i nenes que no estan escolaritzats als centres educatius d'Alella n'han arribat 5 no caldrà fer el sorteig com estava previst perquè tots els candidats i candidates formaran part del primer Consell.

A partir del dia 22 de febrer es començarà a comunicar als infants qui formarà part del Consell i a partir del 28 de febrer rebran la convocatòria per a la primera troba del Consell d'Infància que se celebrarà el 7 de març a les 17.30h a les Antigues Escoles Fabra. La resta de trobades previstes seran el 5 d'abril, el 3 de maig i el 13 de juny, inicialment a la mateixa hora.

El contingut i el reglament de funcionament d'aquest òrgan es farà a partir de les aportacions dels consellers i conselleres. 

Pujar al principi de la pàgina