Filtrar esdeveniments
Notícies
Publicat el 25 de gener de 202225.01.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
A punt la primera agenda de participació ciutadana
Agenda participació

L'Ajuntament ja té preparada l'agenda de participació per aquest any 2022, seguint les pautes marcades pel Pla Director de Participació. En aquesta primera agenda s'inclouen una desena d'accions emmarcades en cinc àmbits o temàtiques que són: transparència i participació en l'administració; associacions i col·lectius; projectes estratègics del poble; espais de participació i comunicació i participació. 

Pel que fa a l’àmbit de la transparència i la participació en l'administració es preveu revisar i crear un nou reglament de participació, adaptat a la llei de transparència i al Pla Director de Participació. També es treballarà per fomentar el coneixement i la cultura de la transparència i la participació dins de l'Ajuntament. 

En l’àmbit associatiu es contempla consolidar el servei de suport a l'associacionisme per crear més xarxa i cohesió en el poble i definir les necessitats que tenen les associacions i col·lectius respecte els espai o equipaments públics. 

En l'apartat de projectes estratègics es planteja l'aprovació del Pla Local d'Educació, que ja s'ha començat a treballar amb la voluntat d'enllestir-lo l'octubre de 2022, així com donar suport a les iniciatives d'adolescents i joves sorgides del Pla Local de Joventut que es preveu aprovar en el Ple municipal de febrer. 

Com a nous espais de participació al juny ha de quedar enllestida la creació del Consell d'Infància d'Alella, un nou òrgan de participació que donarà veu als infants del poble. També es vol impulsar la Coordinadora de Festes i altres espais de participació de les celebracions del poble, i crear un grup de treball en matèria de residus, format amb persones amb formació, experiència o interès en aquest àmbit. 

En l'apartat de comunicació i participació es treballa en un projecte per reforçar la seguretat ciutadana i la qualitat de vida del poble fent front comú contra els robatoris, a través d'espais d'informació i reflexió que contribueixin a aclarir dubtes, compartir propostes i buscar possible solucions de manera compartida. 

L'Ajuntament anima la ciutadania a participar en les diferents accions programades. 

Més informació:

Agenda de participació

Agenda de participació

Fitxer: Agenda_Parti_2022.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 526.41 kB

Pujar al principi de la pàgina