Filtrar esdeveniments
Triar per tipus d'acte Obrir/tancar filtre
Tipus d'actes
Triar per serveis Obrir/tancar filtre
Serveis
Anar a una data Obrir/tancar filtre
DataAgenda
 
CompartirComparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
DIMARTS
19
OCTUBRE
2021
17:00 h
Jornades Ferrer i Guàrdia. Educar en valors d'igualtat
Lloc Institut Alella
Durada De 17 a 20h
Ho organitza Ajuntament d'Alella
Preu Gratuït
Tipus d'acte Jornades
X Jornades Ferrer i Guàrdia

DIMARTS 19 D'OCTUBRE – EDUCAR EN VALORS D'IGUALTAT 

17 a 17.15h Presentació i benvinguda, a càrrec de Teresa Vilaró, regidora d'Educació de l'Ajuntament d'Alella.

17.15 a 18.15h Que entenem per Coeducació? Perspectiva històrica  i reptes actuals per transmetre valors d'igualtat.

Xerrada debat amb Mercè Otero Vidal, professora jubilada, formadora i assessora en coeducació i pedagogies feministes. Traductora de textos clàssics i autora d'articles de ginecocrítica. Activista feminista en el Centre de documentació de Ca la dona, i Mariona Zamora Juan, antropòloga social, especialitzada en teoria política feminista i polítiques d'igualtat amb perspectiva de gènere i feminista a l'Institut Interuniversitari d'Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania. S'ha format, treballat i escrit en l'àmbit de la coeducació i la transformació organitzacional proequitat de gènere. És sòcia fundadora de L'Esberla, on treballa de formadora, facilitadora i consultora.

18.15 a 18.30h Torn obert de paraula

18.30 a 20h  Taula rodona amb experiències coeducatives: 

  “L'espai,  agent coeducador” per Equal Saree, equip d'arquitectes i investigadores feministes especialitzades en aplicar la perspectiva de gènere a l'urbanisme i a l'arquitectura. Els seus projectes volen garantir que els espais d'aprenentatge estan dissenyats amb criteris de justícia de gènere, de sostenibilitat ambiental i social i d'inclusió. 
   “Programa Win-WIT: Apropant la indústria al talent femení" impulsat per la Fundació Bertelsmann, fundació que lidera processos de reforma i desenvolupa projectes innovadors en àmbit cultural, social, polític, econòmic i educatiu liderant, molt especialment, projectes d'ocupació juvenil.                                                                                                                                                             
 “Programa de formació Coeduca't: projecte de transformació de l'educació i l'Escola des de la  coeducació i la  perspectiva de gènere”  del Departament d'Educació a càrrec de Maria Cristina Furió Rubio, formadora del programa al Servei Educatiu del Vallés Oriental-Maresme i Coordinadora de coeducació i Professora a l'Institut Celestí Bellera, a Granollers. S'exposaran els objectius i continguts del programa,i algunes de les actuacions més innovadores desenvolupades en Escoles i Instituts incidint també sobre els reptes que aquesta transformació planteja.

Més informació i inscripcions a www.alella.cat/jornadesferreriguardia

Pujar al principi de la pàgina