Notícies
Publicat el 9 de setembre de 202109.09.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Cultura guaridora a la temporada de tardor de l'Espai d'Arts Escèniques
imatge programació tardor

La programació de tardor de l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella ofereix un seguit de propostes de teatre, música, dansa i circ que reflexionen, des de diferents perspectives, sobre el poder sanador, guaridor i catalitzador de la cultura en uns moments tan excepcionals d'emergència emocional com els actuals.

A més de vincular-se amb el projecte In_cert  -una proposta de l'Espai d'Art i Creació Can Manyé que relaciona art, ciència i salut-, les propostes escèniques de l'Espai plantegen dilemes com el dol i com afrontem amb la cultura les emocions, el dolor, la violència o la mort. El públic de l'Espai podrà participar de sessions de teràpia banyades de música electrònica, sessions de màgia per evadir-se de la realitat, propostes en què l'auxili de la força solidària en moments de crisis o la importància de la carícia i la memòria es mouen entre videotrucades i la incertesa de quan ens retrobarem. 

Setembre obrirà la programació de teatre en dates inesperades, el 12 de setembre, amb una de les últimes oportunitats per veure l'obra teatral Aquest país no descobert que no deixa tornar de les seves fronteres cap dels seus viatgers, proposta que obrirà les activitats incloses dins el projecte In_cert, i que oferirà servei d'acollida per a infants durant la funció a la Teatreca. Dins del seu programa, In_cert reflexionarà també al voltant de les emocions que desperta en l´ànima la música amb el Ensemble Exclamatio dirigida per l'alellenc Oleguer Aymaní. 

El circ serà el protagonista el 3 d'octubre amb la cia Du'k´to i el seu espectacle Cafuné que donarà pas a una proposta emmarcada en els actes de l'1 d'octubre, una mirada sobre Alguns dies d'ahir, amb la presència de l'alellenc Abel Folk.

Els resultats de les residències artístiques que s'han acollit a l'Espai formaran part de la programació, com Iaia de la companyia Mambo Project, espectacle immersiu que resseguirà les petjades de la memòria i les videotrucades en la vida de les nostres iaies.

La importància de les figures femenines en la història és també l'eix del treball de la companyia de dansa La Súbita, que preestrenen a l'Espai Alella, després d'una residència tècnica a l'Espai, l'espectacle Silver Ballad i les seves #Prácticasdeloinvisible.

L´òpera La Maternitat d'Elna seguirà la línia de la cura i l'homenatge a la solidaritat. L'oferta musical inclou també un concert de sardanes a càrrec de La Principal del Llobregat que comptarà amb la participació de la Coral Polifònica Joia d'Alella, organitzat amb la col·laboració de l'Agrupació sardanista d'Alella. La presència alellenca és protagonista també a Inèrcia, una peça teatral on l'actriu Sílvia Siles reflexiona sobre la violència masclista.

Els espectacles familiars de la temporada s'endinsaran en el món de les emocions amb el Descontrol  Mparental de Xiula, Les Bianchis i Les croquetes oblidades i l'espectacle de màgia Glam de la maga Melanie.

Tancarà la temporada dues produccions alellenques, el concert de nadales a ritme de jazz de la Coral Polifònica Joia i una nova edició dels Pastorets d'Alella del Grup de Teatre Pàmpol de l'Associació Casal d'Alella.

El cinema reprendrà al setembre amb la seva programació d'estrenes i el cicle Gaudí i la seva aposta pel cinema català. A la programació de cine s'ha afegit enguany en el programa de la Festa de la Verema de dues pel·lícules guardonades al Most Festival, el Festival Internacional de Cinema del Vi i del Cava, esdeveniment situat al Penedès i el Priorat que recull la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, el vi i el cava. 

En l'àmbit formatiu, l'Espai ofereix un nou curs trimestral de creació audiovisual col·lectiva i un curs de teatre adreçat a gent gran. 

Les entrades als espectacles i tota la informació referent a la programació es pot trobar a la pàgina de l'Espai www.alella.cat/espaialella

Programació Espai set-des

Programació Espai set-des

Fitxer: Programacio_Espai_set_des_v4.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 24
Mida: 2.05 MB


 

Programació estable d'arts escèniques

Setembre - desembre 2021 

Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella


#culturaguaridora

www.alella.cat/espaialella 

Teatre

Diumenge 12 de setembre

Aquest país no descobert que no deixa tornar de les seves fronteres cap dels seus viatgers 

Hora: 18:30 h

Durada: 1 h i 20 min

Preu: entre 15 i 18 € 

Venda d'entrades: Oficina de Turisme

alella.koobin.cat

Taquilla de l'Espai 1 hora abans de l'espectacle


Amb servei de Teatreca: Servei d'acollida per a infants durant la funció.

La ciència és cosa de totes

Hora: 15 minuts abans de l'espectacle

Preu: 2 €/infant 

Venda d'entrades: Oficina de Turisme

alella.koobin.cat

Taquilla de l'Espai 1 hora abans de l'espectacle

La vida a partir de la mort.


La dramaturga i actriu Alba Pujol conversa amb el seu pare, catedràtic d'història econòmica, durant el seu últim cicle de quimioteràpia. La pulsió de la mort ens porta a la vida. Una adaptació de les transcripcions d'aquestes converses en què Cioran, Shakespeare, Lacan, Gil de Biedma, els germans Cohen, el Dr. Benito, Eugenio i Peter Handke ens acompanyen en el viatge.

Un espectacle que, a partir de converses sobre la mort, ha acabat sent un espectacle sobre la vida.

Aquest espectacle forma part de les activitats organitzades dins el projecte “IN_CERT”, una proposta de l'Espai d'Art i Creació Can Manyé que planteja la necessitat de fer visible el vincle entre art, ciència i salut. Reflexió sobre l'excepcionalitat del moment present concretada en un seguit de propostes culturals i de pensament contemporani gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament d'Alella, l'Hospital i l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol, i la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses.


Autoria i direcció: Àlex Rigola

Repartiment: Alba Pujol i Pep Cruz


Dansa-circ

Diumenge 3 d'octubre

Plaça de l'Ajuntament

Cafuné

Cia. Du'K´tO

Hora: 12 h

Durada: 30 min

Preu: gratuït 

Adquisició d'entrades: Oficina de Turisme

alella.koobin.cat

Taquilla de l'Espai 1 hora abans de l'espectacle


Espectacle per a tots els públics


La carícia com a gest relacional: una carícia dolça que en moments amaga sentiments de frustració, una carícia amarga que descobreix les intimitats més sinceres o una carícia juganera que desemboca a una infinitat d'aventures. L'equilibri harmònic entre aquestes avinences i desavinences és el que conforma les relacions humanes. A Cafuné dos individus lluiten per créixer junts a través d'un joc de manipulació, carícies i desacords; junts, però sense perdre mai l'essència de cada un, mantenint la mateixa individualitat. Aquesta coexistència farà viure diferents situacions.

Intèrprets: Bàrbara Vidal, Bernat Messeguer i Marc Esteve

teatre

Diumenge 10 d'octubre

Alguns dies d'ahir

Jordi Casanovas


Hora: 18:30 h

Durada: 100 min

Preu: entre 15 i 18 € 

Venda d'entrades: Oficina de Turisme

alella.koobin.cat

Taquilla de l'Espai 1 hora abans de l'espectacle


Amb servei de Teatreca: Servei d'acollida per a infants durant la funció.

Ple de disfresses

Hora: 15 minuts abans de l'espectacle

Preu: 2 €/infant 

Venda d'entrades: Oficina de Turisme

alella.koobin.cat

Taquilla de l'Espai 1 hora abans de l'espectacle


Una família veu capgirada la seva quotidianitat amb els fets polítics que s'esdevenen a Catalunya durant els mesos de setembre i octubre de l'any 2017. 

La Rosa, el Jaume i els seus fills, la Laura i el Jofre, es retrobaran al menjador de casa seva en cinc ocasions. Cinc “dies després”. Cinc dies posteriors a moments que van marcar aquells mesos. En aquestes cinc jornades, compartiran els dubtes, les preguntes, els anhels i els patiments que els va provocant tot allò que se succeeix als carrers. 

Al voltant de la taula, tots ells aprendran a comprendre els pensaments i les postures dels altres, faran tot l'esforç possible per conversar i per entendre's, i hauran de trobar la manera de perdonar les faltes i de guarir les ferides que els hagin produït tots aquests dies dins d'aquest llarg viatge emocional i polític. 


Dramatúrgia: Jordi Casanovas 

Direcció: Ferran Utzet 

Repartiment: Míriam Iscla, Abel Folk , Marta Ossó, Francesc Cuéllar


Dansa

Divendres 15 d'octubre

Silver Ballad 

La Súbita 


Hora: 20 h

Preu: entre 9 i 12 € 

Venda d'entrades: Oficina de Turisme

alella.koobin.cat

Taquilla de l'Espai 1 hora abans de l'espectacle

[pastilla En Residència[


La companyia La Súbita presentarà la seva peça Silver Ballad en presestrena absoluta després d'una residència tècnica a l'Espai. Silver Ballad es un homenatge a l'invisible a través d'un viatge poètic pels cossos que ens habiten, les dones que ens inspiren i les ballarines que deixen rastre en nosaltres. El procés de creació parteix de l'apropiació i la interpretació dels aprenentatges i sabers compartits amb dones admirades i referents de la dansa. Cecila Colacrai, Núria Guiu, Fild'Arena, Anne LeBatard i Laura Morales han creat càpsules que La Súbita ha integrat en la peça final, com a rastres del moviment, la vivència del cos i la creació col·lectiva. 


Direcció i interpretació: Laura Alcalà i Emma Riba


Dijous 14 d'octubre

#pràcticasdeloinvisible

La Súbita 


Taller obert de dansa on es treballaran, arran del procés de creació de Silver Ballad, des d'una perspectiva de gènere, de com quan i com ens sentim invisibilitzades i les vivències que el cos transmet i digereix. En aquest taller s'abordaran aquesta i d'altres preguntes des del cos, des del grup i des del moviment. No requereix experiència en dansa.


Hora: 20 h

Preu: gratuït

Venda d'entrades: Oficina de Turisme

alella.koobin.cat

Taquilla de l'Espai 1 hora abans de l'espectacle

Dansa

Dissabte 23 d'octubre

L´òpera de la Maternitat d'Elna

Hora: 18:30 h

Durada: 60 min

Preu: entre 9 i 12 € 

Venda d'entrades: Oficina de Turisme

alella.koobin.cat

Taquilla de l'Espai 1 hora abans de l'espectacle


Amb servei de Teatreca: Servei d'acollida per a infants durant la funció.

Juguem amb contes

Hora: 15 minuts abans de l'espectacle

Preu: 2 €/infant 

Venda d'entrades: Oficina de Turisme

alella.koobin.cat

Taquilla de l'Espai 1 hora abans de l'espectacle

La Maternitat d'Elna va ser una institució humanitària destinada a ajudar les dones embarassades exiliades durant la Guerra Civil. L'òpera de La Maternitat d'Elna explica la història de Laura i Nisele, dues mares acollides a la Maternitat. Malgrat el refugi que representava Elna per a elles, les seves famílies seguien estant fragmentades i molts éssers estimats morien en camps de concentració.

Composició i llibret: Martí Carreras

Cantants solistes: Laura Brasó, Anna Farrés, Helena Ressureiçao, Joël Ruiz / Jose Cabrero, Jesús Sánchez

Piano: Rodrigo de Vera / Llum Colomer

Violoncel: Carles Girbau

Actors figurants: Jesús, Teresa i Mar Sánchez, Alexia Hernandez, Montse Regueira. 


Música - familiar

Dissabte 6 de novembre

Descontrol MParental

 XIULA


Hora: 18 h

Durada: 90 min

Preu: entre 4 i 6 € 

Venda d'entrades: Oficina de Turisme

alella.koobin.cat

Taquilla de l'Espai 1 hora abans de l'espectacle


Edat recomanada: infantil i juvenil, espectacle per a tota la família.


Això és un concert terapèutic familiar, per aquest ordre. Ha arribat l'hora de fixar-nos en el què ens passa a tots i totes des del moment en què criem i l'univers ens canvia.


Aquest cop, doncs, el viatge serà a través de diferents moments de la criança, de moments familiars ineludibles amb la intenció que tothom s'hi pugui sentir reflectit. Com sempre a través de la música, l'humor i la interacció amb el públic, els XIULA miraran de remoure les emocions del públic i generar un espai de reflexió per pares i mares. Hi haurà moments per riure, per cantar i ballar,  però també per plorar ben agafats i deixar que la tristesa ens visiti.


Emocions i electrònica en un espectacle interactiu amb més fibra que abraçar-te a un codony.


Creació i direcció: Xiula

Lletra i música: Xiula

Músics i educadors:

Rikki Arjuna, veu i guitarres

Jan Garrido, veu i guitarres

Adrià Heredia, baix, guitarra i veus

Marc Soto, percussió, bateria i veus

David Bernal, trombó i fiscorn

Kai Stroink, trompeta


dansa

Diumenge 14 de novembre

Concert de sardanes

La Principal de la Bisbal


Hora: 19h

Preu: entre 4,50 i 6 € 

Venda d'entrades: Oficina de Turisme

alella.koobin.cat

Taquilla de l'Espai 1 hora abans de l'espectacle

Concert de sardanes a càrrec de la cobla La Principal de la Bisbal amb la col·laboració de l'Agrupació sardanista d'Alella que ballarà una de les sardanes uniformades i la participació de la Coral Joia d'Alella i els Timbalers del vi d'Alella. 

teatre

Divendres 19 de novembre 

Inèrcia

Companyia Inèrcia


Hora: 20 h

Durada: 35 min + col·loqui postfunció

Preu: gratuït amb adquisició prèvia d'entrades

Adquisició d'entrades: Oficina de Turisme

alella.koobin.cat

Què passaria si recordar el nostre passat tal com va succeir es tornés una necessitat vital per tal d'avançar? La Clara lluita contra ella mateixa i contra els seus records intentant resoldre quin va ser el moment de la seva vida en què tot va canviar i la culpa es va instal·lar dins el seu cap.


La companyia Inèrcia ofereix un espai de diàleg obert post-funció sobre l'abús sexual i la violència de gènere, guiat per la mateixa directora i dramaturga de l'obra. Per tant, “Inèrcia” no serà només una peça teatral sinó que també serà un espai de trobada i de cures.


Dramatúrgia i direcció: Marina Paytubi

Repartiment: 

Sílvia Siles

David Font Mauri


Teatre Familiar

Dissabte 20 de novembre

Les croquetes oblidades

Les Bianchis


Hora: 18 h.

Durada: 1 h 10 min 

Preu: entre 4 i 6 € 

Adquisició d'entrades: Oficina de Turisme

alella.koobin.cat


Espectacle per a tots els públics. Edat recomanada a partir de 7 anys.

La Pepa és una nena vital i amb una gran imaginació que acaba de perdre la seva àvia i està intentant adaptar-se a una nova escola, uns nous amics i una nova ciutat. Enganxada a una manta que l'ajuda a dormir i enfadada amb les seves dues mares perquè no recorden la recepta de les croquetes de l´àvia, la Pepa emprendrà un viatge cap al País del Xim Pum, l'indret màgic on van a parar les coses oblidades. 

El dol per una àvia, el dol per una ciutat, el dol pel gust d'una croqueta, el dol per un record, el dol per un objecte perdut, el dol de fer-se gran. El dol per tot allò que estimem. És bo, sentir-lo? O hi hem de passar de puntetes? 


Dramatúrgia: Clàudia Cedó

Direcció: Israel Solà

Repartiment:

Queralt Casasayas

Magda Puig / Nuri Santaló

Bàrbara Roig

Aquest espectacle forma part de les activitats organitzades dins el projecte “IN_CERT”, una proposta de l'Espai d'Art i Creació Can Manyé que planteja la necessitat de fer visible el vincle entre art, ciència i salut. Reflexió sobre l'excepcionalitat del moment present concretada en un seguit de propostes culturals i de pensament contemporani gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament d'Alella, l'Hospital i l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol, i la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses.


Teatre

Diumenge 28 de novembre 

Iaia

Mambo Project


Hora: a les 18 h i a les 20 h

Durada: 60 min

Preu: Entre 9 i 12 €

Venda d'entrades: Oficina de Turisme

alella.koobin.cat


Amb servei de Teatreca: Servei d'acollida per a infants durant la funció de les 18 h

Juguem amb la llum i la foscor

Hora: 17:45h

Preu: 2 €/infant 

Venda d'entrades: Oficina de Turisme

alella.koobin.cat

Taquilla de l'Espai 1 hora abans de l'espectacle

Iaia és un espectacle multidisciplinar on el públic entrarà al menjador de casa la iaia per reconstruir i reviure la seva història.

Un altaveu a la vida de les iaies a través del seu testimoni captat en videotrucada. Un espectacle on conviuen passat i present per conèixer i entendre la història de les nostres iaies. Iaia és el resultat d'un procés de creació en el que han participat persones d'Alella i en el què l'Espai d'Arts Escèniques s'ha convertit en una de les seus de residència artística de l'equip artístic de Mambo Project. 


Direcció: Nina Solà Carbonell i Jordi Font Alonso

Dramatúrgia: Ferran Echegaray i Verònica Navas

Intèrprets: Mireia Illamola, Pino Steiner i Jordi Font

música

Dissabte 11 de desembre 

Jazz Nadal

CORAL JOIA ALELLA


Hora: 19 h

Preu: entre 7 i 9 € 

Venda d'entrades: Oficina de Turisme

alella.koobin.cat

Taquilla de l'Espai 1 hora abans de l'espectacle


Aquest any el Nadal arriba a Alella a ritme de Jazz! Tant si sou de nadales com si no, aquest concert no deixarà indiferent a ningú! Temes de sempre amb un toc de swing, un espectacle amb cor i Big Band per gaudir de la música i redescobrir melodies.

Màgia

Diumenge 12 de desembre

Glam

Melanie


Hora: 18h

Durada: 1 h 15 min 

Preu: entre 4 i 6 €

Venda d'entrades: Oficina de Turisme

alella.koobin.cat

Taquilla de l'Espai 1 hora abans de l'espectacle


Edat recomanada a partir de 6 anys.


“Sóc la Melanie, i no sóc una maga qualsevol. La meva màgia no és ni fina ni delicada. Els meus espectacles són trencadors i reivindicatius. La màgia femenina deixa de portar talons i vestit par entrar als xous de gran format amb un estil molt rebel. Vinc a trencar amb tots els estereotips!”

Així es presenta Melanie, que oferirà a l'Espai d'Arts Escèniques el seu espectacle Glam, un espectacle que recull els reeixits números de Melanie a Got Talent, on la màgia, l'humor i el glamour es fusionen, creant un show molt trencador amb il·lusions impossibles.

Maga: Melanie 

Repartiment: Xavier Garcia i Pol Serra


Diumenge 12 de desembre, a les 12 h

Taller de màgia amb Melanie: Un dia, la Melani va sortir d'un espectacle del Mag Lari dient “Jo vull fer això. En aquest taller, la maga Melanie transmetrà els primers trucs als infants que hagin dit que de grans volen ser mags. Per a infants entre 8 i 16 anys.


Preu: 4 €

Venda d'entrades: Oficina de Turisme

alella.koobin.cat

Taquilla de l'Espai 1 hora abans de l'espectacle

Dissabte 18, diumenge 19 de desembre i 2 de gener

Els Pastorets d'Alella

Grup de Teatre Pàmpol de l'Associació Casal d'Alella


Tornen Els Pastorets d'Alella recuperant la tradició i la cultura popular d'un esdeveniment col·lectiu que reinterpreta la representació teatral típica dels dies de nadal. L'argument combina els continguts del naixement de Jesús, la lluita del bé i del mal entre àngels i dimonis, i diverses històries i diàlegs dels pastors que rememoren el primer Nadal.


Venda d'entrades i més informació: 

A partir de l'1 de novembre

CINEMA ESPAI ALELLA

CICLE GAUDÍ

L'Espai d'Arts Escèniques s'ha incorporat a la xarxa del Cicle Gaudí, projecte que impulsa l'Acadèmia del Cinema Català amb el suport de les quatre Diputacions Catalanes, la Generalitat de Catalunya i la Fundació Víctor Grífols i Lucas. És l´únic circuit estable a Catalunya que promou el consum de cinema català arreu del territori. En el marc d'aquest cicle es projectarà el últim dimarts de cada mes una pel·lícula catalana estrenada recentment a sales comercials.

L´últim dimarts de cada mes, a les 19 h.

Preu: entrada general 4,50 € - carnet jove i socis del casal 3 € - Club Vanguardia 2x1 - Federació d'Ateneus de Catalunya 3 €

Venda d'entrades: Oficina de Turisme

alella.koobin.cat

Taquilla de l'Espai 1 hora abans de l'espectacle

Programació actualitzada a: alella.cat/agenda_cultural

@CicleGaudi  #CicleGaudí

PROGRAMACIÓ ESTABLE DE CINEMA

L'Espai d'Arts Escèniques ofereix una programació estable de cinema els caps de setmana. Podeu consultar els horaris i les pel·lícules a alella.cat/agenda_cultural i al canal d'instagram @cinemaespaialella. 

Preus: 

General: 6,5 € 

Dia de preu reduït: 4,5 €


Venda d'entrades: 

Taquilles 1 hora abans de la projecció (pagament només amb targeta bancària)

ACTIVITATS FORMATIVES

LLEGIR TEATRE

La Biblioteca Ferrer i Guàrdia juntament amb l'Espai d'Arts Escèniques organitzarà el club de lectura Llegir teatre, un projecte impulsat per la Generalitat de Cultura i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) amb l'objectiu de promoure la lectura i el coneixement de la literatura dramatúrgica. En aquest club es llegiran i debatran textos d'espectacles que formaran part de la programació del TNC, amb l'oportunitat de poder assistir-hi als mateixos amb avantatges especials i a una trobada de clubs de lectura Llegir el Teatre al final de la temporada. La Biblioteca oferirà les obres teatrals als participants del club i s'organitzarà una trobada amb un conductor per debatre i parlar-ne del text teatral.

La primera lectura d'aquesta temporada 2021/2022 serà La Víctor C. d'Anna M. Ricart, dirigida per Carme Portaceli, en programació al TNC del 30 de setembre al 7 de novembre. La trobada del club tindrà lloc el 19 d'octubre a les 19 h a l'Espai d'Arts Escèniques i serà conduïda per l'Elisenda Guiu.

19 d'octubre

Hora: 19 h

Preu: gratuït

Inscripcions entre el 6 i el 30 de setembre: b.alella.fg@diba.cat o 93 555 90 55. 

TEATRECA

L'Espai d'arts escèniques ofereix un servei d'acollida per a infants d'entre 3 i 12 anys durant determinades funcions. La teatreca serà un espai d'aprenentatge mitjançant el joc i la experimentació multisensorial dirigit per educadors professionals i ideat per Lleureka Projectes educatius. Cada sessió tindrà una temàtica específica:

12 de setembre: La ciència és cosa de totes

10 d'octubre: Ple de disfresses

23 d'octubre: Juguem amb contes

28 de novembre: Juguem amb la llum i la foscor

Hora: 15 minuts abans de l'espectacle

Preu: 2 €/infant 

Venda d'entrades: Oficina de Turisme

alella.koobin.cat

Taquilla de l'Espai 1 hora abans de l'espectacle

Pujar al principi de la pàgina