Notícies
Publicat el 3 d'agost de 202103.08.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament programa tres formacions sobre sectors amb demanda d'ocupació
E-commerce

Els ajuntaments d'Alella, el Masnou i Teià organitzen, amb el suport de la Diputació de Barcelona, un programa formatiu amb recursos pràctics i teòrics sobre tres de les ocupacions en què hi ha actualment més demanda d'ocupació: comerç i reposició, magatzem i servei de neteja.

Són tres cursos gratuïts, d'entre 150 i 110 hores, que començaran a l'octubre, en horari de matí, i s'allargaran fins al desembre i gener. El programa de formacions per a les ocupacions amb futur té per objectiu incrementar l'ocupabilitat de les persones dels nostres municipis mitjançant l'adquisició i millora de competències transversals i tècniques, vinculades amb les ocupacions que es preveu que tindran més demanda a curt i mitjà termini.

Els tres sectors diana del projecte durant aquest any són: el comerç, la logística i els serveis de neteja. Ocupacions que són molt transversals i que han crescut en demanda a causa dels canvis provocats per la COVID-19.

El programa inclou:

FORMACIÓ:

  • Formació tècnica: teòrica i pràctica en l'ocupació, amb coneixements informàtics propis de cada perfil professional.
  • Formació en ofimàtica (bàsica o més avançada en funció dels nivells de les persones participants. Es farà una prova de nivell abans de l'inici del curs)
  • Formació en competències transversals (comunicació, resolució de conflictes, organització...)


ACOMPANYAMENT A LA INSERCIÓ LABORAL:

  • Consisteix en una sèrie de sessions individuals i grupals per donar suport a la recerca de feina i on totes les persones participants tindran un acompanyament tècnic amb l'objectiu d'aconseguir el màxim d'insercions al mercat laboral. En el marc d'aquestes sessions està previst oferir un speed Networking per a cada ocupació, facilitant així el contacte de les persones participants amb empreses del territori.

COMERÇ I REPOSICIÓ:

120 hores tècniques + 25 ofimàtica + 5 manipulació d'aliments + sessions d'acompanyent a la inserció i speed networking:  Del 13 d'octubre al gener 2022.

Continguts:

Dependent/a de comerç
Caixa/TPV
Comerç electrònica i botiga virtual
Resolució de conflictes
 

MAGATZEM:

105 hores tècniques + 25 ofimàtica + 5 manipulació d'aliments + sessions d'acompanyament a la inserció i speed networking:  Del 13 d'octubre al gener 2022.

Continguts:

Emmagatzematge, estocs i trameses
Sistema informàtic de gestió de magatzem: Dolibarr
Operació de carretons
Resolució de conflictes

SERVEIS DE NETEJA:

80 hores tècniques + 25 ofimàtica + 5 manipulació d'aliments + sessions d'acompanyament a la inserció i speed networking:  Del 25 d'octubre al gener 2022.

Continguts:

Neteja polivalent (incloses hores de treball en alçades)
Neteja sales blanques
L'accés a aquestes formacions és obert a tothom que estigui interessat, però s'adrecen prioritàriament a persones:

Els cursos s'adressen a:

  • Persones usuàries dels serveis locals d'ocupació d'Alella, el Masnou i Teià
  • Persones en situació de desocupació o ERTO
  • Persones majors de 40 anys o joves (de 16 a 29 anys)

La participació en el  projecte és gratuïta i es farà selecció de les persones participants tenint en compte els requisits prioritaris i objectius professionals.

Totes les formacions es faran de forma presencial sempre i quan la situació sanitària ho permeti.

A partir d'ara i fins al 30 de setembre s'obre el període d'inscripció, que es podrà fer emplenant aquest FORMULARI o presencialment als Serveis locals d'ocupació dels Ajuntaments d'Alella, el Masnou i Teià.

 

 

Pujar al principi de la pàgina