Notícies
Publicat el 14 de juny de 202114.06.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Es posa en marxa la línia 849 que connecta Alella amb Badalona
Posada en marxa bus 849

Aquest dilluns, 14 de juny, ha entrat en servei la nova línia de bus 849 que connecta Alella, el Masnou i Teià amb l'Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti), altres serveis sociosanitaris i el centre de Badalona. Aquesta nova línia permet a la ciutadania d'Alella accedir a l'hospital de referència o fer desplaçaments a altres serveis de la capital del Barcelonès Nord en un únic mitjà de transport, sense haver de fer transbordaments o combinacions de mitjans com fins ara.

El director general de Transports i Mobilitat,  David Saldoni de Tena, acompanyat dels alcaldes Marc Almendro d'Alella, Jaume Oliveras del Masnou i Andreu Bosch de Teià, i diversos regidors dels tres municipis, han volgut conèixer de primera mà aquest servei, fent un viatge inaugural del recorregut. (Veure la foto). 

El nou servei de transport és fruit del treball realitzat pels ajuntaments d'Alella, el Masnou i Teià amb els responsables de mobilitat i transport de la Generalitat, i té com a punt de partida la prova pilot que es va fer a Alella per connectar el municipi amb l'Hospital de Can Ruti a través de l'ampliació del recorregut d'un minibus de la línia Alella-Circumval·latori. A diferència d'aquella primera experiència, que era finançada per l'Ajuntament, la nova línia de transport no té cap cost per als municipis perquè és  assumida íntegrament per la Generalitat. Per viatjar en aquest nou bus cal utilitzar un bitllet o uns dels títols integrats de dues zones. 

El servei té 14 expedicions, 7 en cada sentit de circulació, de dilluns a divendres no festius, en l'horari comprés entre les 7 del matí (primera sortida) i les 16.10h (última arribada). Es calcula que, de mitjana, les expedicions completin el recorregut en 45 minuts, connectant de forma àgil i directa els serveis sociosanitaris badalonins citats amb els tres municipis del Baix Maresme.

En total té 10 parades d'anada i 7 de tornada. Les expedicions de tornada no desfan el mateix camí recorregut per les d'anada, perquè des del centre de Badalona es dirigeixen directament cap a Alella, el Masnou i Teià, sense tornar a passar per la zona de Can Ruti. 

A Alella, el bus té parada a Guilleries i a Can Lleonart. A Teià en té dues parades (a la plaça de l'1 d'Octubre i a la rontonda de Vallbellida) i una al Masnou (a l'avinguda de Joan XXIII). A Badalona, a més de Can Ruti, també hi ha parada a l'Institut Guttman, a la residència per a disminuïts psíquics Can Ruti,  al carrer del Germà Juli-Prim (al costat dels jutjats) i al CAP Dr. Robert-President Companys.  

Aquesta nova línia dóna resposta a una històrica demanda de la ciutadania dels tres municipis: disposar d'una connexió directa en transport públic amb el seu hospital de referència. En el cas d'Alella i Teià, aquesta línia és doblement important perquè també suposa una connexió directa, amb un únic transport, amb el centre de Badalona. L'entrada en funcionament permet donar compliment a una de les actuacions previstes al Pla d'Actuació Municipal 2019-2023 de l'Ajuntament d'Alella.

Horaris i parades de la línia 849

Bus 849

Bus 849

Fitxer: Horari_Bus_linia_849_Teia_El_Masnou_Alella_Badalona.1.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 69.01 kB

Recorregut d'anada

  • Teià
    Plaça de l'1 d'Octubre
    Rotonda Vallbellida
  • El Masnou
    Av. de Joan XXIII - Berguedà
  • Alella
    Les Guilleries - Emili Pòlit
    Can Lleonart
  • Badalona
    Centre disminuïts psíquics Can Ruti
    Hospital Can Ruti
    Institut Guttman
    Av. President Companys- Plaça de la Medicina 
    Germà Juli - Prim

Recorregut de tornada

  • Badalona
    Germà Juli - Prim
    President Companys - Germà Juli
  • Alella
    Can Lleonart
    Les Guilleries - Emili Pòlit
  • El Masnou
    Av. de Joan XXIII - Berguedà
  • Teià
    Rotonda Vallbellida
    Plaça de l'1 d'Octubre

 

Recorregut previst de la nova línia

Més informació Segalés

Pujar al principi de la pàgina