X
Avis serveis AOC
Notícies
Publicat l'11 de juny de 202111.06.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Dilluns entra en servei la línia 849 que connecta Alella amb Badalona
foto nou bus

Aquest dilluns, 14 de juny, es posa en marxa la nova línia de bus 849 que connectarà Alella, el Masnou i Teià amb l'Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti), altres serveis sociosanitaris i el centre de Badalona. Aquesta nova línia permetrà a la ciutadania d'Alella accedir a l'hospital de referència o fer desplaçaments a altres serveis de la capital del Barcelonès Nord en un únic mitjà de transport, sense haver de fer transbordaments o combinacions de mitjans com fins ara.

El nou servei de transport és un fruit del treball realitzat pels ajuntaments d'Alella, el Masnou i Teià amb els responsables de mobilitat i transport de la Generalitat, i té com a punt de partida la prova pilot que es va fer a Alella per connectar el municipi amb l'Hospital de Can Ruti a través de l'ampliació del recorregut d'un minibus de la línia Alella-Circumval·latori. A diferència d'aquella primera experiència, que era finançada per l'Ajuntament, la nova línia de transport no tindrà cap cost per als municipis perquè assumida íntegrament per la Generalitat. Per viatjar en aquest nou bus caldrà utilitzar un bitllet o uns dels títols integrats de dues zones. 

El servei tindrà 14 expedicions, 7 en cada sentit de circulació, de dilluns a divendres no festius, en l'horari comprés entre les 7 del matí (primera sortida) i les 16.10h (última arribada). Es calcula que, de mitjana, les expedicions completin el recorregut en 45 minuts, connectant de forma àgil i directa els serveis sociosanitaris badalonins citats amb els tres municipis del Baix Maresme.

En total tindrà 10 parades d'anada i 7 de tornada. Les expedicions de tornada no desfaran el mateix camí recorregut per les d'anada, perquè des del centre de Badalona es dirigiran directament cap a Alella, el Masnou i Teià, sense tornar a passar per la zona de Can Ruti. 

A Alella, el bus pararà a Guilleries i a Can Lleonart. A Teià s'han previst dues parades (a la plaça de l'1 d'Octubre i a la rontonda de Vallbellida) i una al Masnou (a l'avinguda de Joan XXIII). A Badalona, a més de Can Ruti, també hi haurà parada a l'Institut Guttman, a la residència per a disminuïts psíquics Can Ruti,  al carrer del Germà Juli-Prim (al costat dels jutjats) i al CAP Dr. Robert-President Companys.  

Aquesta nova línia dóna resposta a una històrica demanda de la ciutadania dels tres municipis: disposar d'una connexió directa en transport públic amb el seu hospital de referència. En el cas d'Alella i Teià, aquesta línia és doblement important perquè també suposa una connexió directa, amb un únic transport, amb el centre de Badalona. L'entrada en funcionament permet donar compliment a una de les actuacions previstes al Pla d'Actuació Municipal 2019-2023 de l'Ajuntament d'Alella.

Horaris i parades de la línia 849

Horari Bus 849 Teià El Masnou Alella Can Ruti Badalona centre

Horari Bus 849 Teià El Masnou Alella Can Ruti Badalona centre

Fitxer: Horari_Bus_linia_849_Teia_El_Masnou_Alella_Badalona.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 69.01 kB

Recorregut d'anada

  • Teià
    Plaça de l'1 d'Octubre
    Rotonda Vallbellida
  • El Masnou
    Av. de Joan XXIII - Berguedà
  • Alella
    Les Guilleries - Emili Pòlit
    Can Lleonart
  • Badalona
    Centre disminuïts psíquics Can Ruti
    Hospital Can Ruti
    Institut Guttman
    CAP - Dr. Robert - President Companys
    Germà Juli - Prim

Recorregut de tornada

  • Badalona
    Germà Juli - Prim
    CAP - Dr. Robert - President Companys
  • Alella
    Can Lleonart
    Les Guilleries - Emili Pòlit
  • El Masnou
    Av. de Joan XXIII - Berguedà
  • Teià
    Rotonda Vallbellida
    Plaça de l'1 d'Octubre

 

Recorregut previst de la nova línia

Foto i informació horaris Segalés

Pujar al principi de la pàgina