X
Avis serveis AOC
Notícies
Publicat el 8 de gener de 202108.01.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Busca les claus, una campanya per ajudar el jovent a emancipar-se
Busca les claus

L'accés a l'habitatge és un dels principals problemes als què s'enfronta el col·lectiu jove. A Alella la dificultat és encara més gran si és té en compte que la tipologia d'habitatges del municipi és majoritàriament de cases unifamiliars i la reduïda oferta de pisos de lloguer, a l'entorn del 16% del parc immobiliari i un preu mitjà de 1.121 euros mensuals. 
Per tal de facilitar eines que puguin ajudar les persones joves a l'hora d'emancipar-se, l'Ajuntament posa en marxa la campanya Busca les claus, que té per objectiu donar a conèixer la guia d'habitatge jove, posar en funcionament una borsa jove d'habitatge i difondre els recursos destinats al foment de l'habitatge jove al municipi. 

Guia de l'habitatge jove 
La guia recull tota la informació necessària per a que les persones joves puguin trobar quins drets i deures tenen com a llogateres, quin tipus d'habitatge públic hi ha i com es pot sol·licitar i, també totes les ajudes que hi ha per fer front amb les despeses del lloguer. Tanmateix també es parla breument de les opcions alternatives d'accés a l'habitatge, com són les cooperatives de cessió d’ús o projectes de masoveria urbana. Aquesta guia arribarà per correu postal a totes les cases on hi visquin persones joves d'entre 18 i 35 anys del poble. L'edició d'aquesta guia és una iniciativa promoguda conjuntament per les àrees de Serveis a les Persones i Adolescència i Joventut de l'Ajuntament amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Guia de l'Habitatge Jove

Guia de l'Habitatge Jove

Fitxer: Fullet_VERSIO__769_WEB__2_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 20
Mida: 956.66 kB

Una borsa per compartir pis 
Coincidint amb l'edició de la guia, també es posa en marxa la borsa d'habitatge: una eina que pretén ajudar a posar en contacte persones joves que busquin habitatge i vulguin compartir-lo, com també ajudar a que persones que disposin d'una habitació lliure puguin contactar amb persones joves que n'estiguin cercant. 

Accés des del web municipal 
L'Ajuntament també ha habilitat un espai específic al web municipal en el què es recull la guia, l'accés a la borsa per compartir pis i informació dels recursos que les diferents administracions posen a l'abast del jovent en aquest àmbit. Des de la pàgina www.alella.cat/habitatgejove també s'informarà de les diferents convocatòries d'ajuts al lloguer o accés a habitatge social.

Assessorament individualitzat
Aprofitant aquestes accions, també es vol posar en valor les assessories individuals que es poden dur a terme des del programa GIRA, de l’àrea d'Adolescència i Joventut, des del qual s'atenen tots els dubtes relacionats amb temes d'habitatge: des de com cercar companyes de pis, a com demanar un ajut o inscriure's a una borsa de pisos de protecció oficial. Aquestes assessories poden ser online o presencials, sempre amb cita prèvia que es pot sol·licitar enviant un correu electrònic al gira@alella.cat o escrivint o trucant al 615844715. A més està previst fer dues sessions informatives virtuals, una el 20 de gener i una altra a principis de febrer, en les quals es donarà a conèixer la campanya. 

Canvis als ajuts al lloguer per a joves
Enguany està previst aprovar unes noves bases per a la convocatòria d'ajuts al lloguer per a joves, de la qual es poden beneficiar persones menors de 36 anys empadronades a Alella. S'introduiran canvis per tal que pugui haver més persones beneficiàries. S'amplia de 22.365 a 34.875 euros el nivell màxim d'ingressos requerits per  acollir-se a aquests ajuts quan és una única persona sol·licitant. També s'incrementa de 900 a 1.000 el preu del lloguer mensual subjecte a la convocatòria. Les sol·licituds es poden presentar de l'1 de febrer al 31 d'octubre. 

Pujar al principi de la pàgina