Notícies
Publicat el 21 de maig de 202021.05.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Ajuts al lloguer per a persones en situació de vulnerabilitat provocada per la pandèmia
Pisos

Amb l'objectiu de minimitzar l'impacte econòmic i social de la crisi sanitària en els lloguers de l'habitatge habitual, l'Agència de l'Habitatge de la Generalitat ha obert una línia d'ajuts directes per a aquelles persones que es troben en dificultats per fer front al pagament de la renda.

Els ajuts s'ofereixen en dues modalitats. D'una banda, al pagament total o parcial d'una renda de lloguer, i de l'altra, a la cancel·lació total o parcial dels ajuts transitoris de finançament, en ambdós casos amb deute o sense.

Per accedir-hi cal que una de les persones de la unitat familiar hagi passat a estar en situació d'atur, hagi patit un ERTO o hagi vist reduïda la jornada laboral per motius de cures en cas de ser empresaris, i que el conjunt dels ingressos dels membres de la unitat familiar, en el mes anterior a la sol·licitud de l'ajut, no hagin estat superiors a tres vegades l'indicador públic de renda d'efectes múltiples (IPREM), és a dir, a 1.613,52 euros.

Els ajuts es poden sol·licitar mitjançant aquest formulari i el termini d'admissió de sol·licituds es clourà el 30 de setembre. Per tenir clar si es compleixen els requisits per acollir-s'hi i quines són les exempcions contemplades en la resolució de l'Agència de l'Habitatge, val la pena fer un cop d'ull a aquestes FAQS

Pujar al principi de la pàgina