Filtrar esdeveniments
Notícies
Publicat el 27 de setembre de 201927.09.2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Dos anys després de l'1 d'Octubre
Commemoració de l'1 d'Octubre

Alella celebrarà el segon aniversari de l'1 d'0ctubre en un acte organitzat per l'Ajuntament, Òmnium Cultural i ANC-Alella per la Independència. L'acte centra se celebrarà el mateix dia de l'aniversari, el dimarts 1 d'octubre a partir de les 18.30h i consistirà en la lectura d'un manifest, l'actuació musical dels artistes locals Narcís Perich i Les Kirias i un berenar popular. Seguidament, cap a les 20.30h està prevista una marxa de torxes fins a la Plaça de l'Ajuntament. Durant l'acte, que és gratuït i obert a tothom, es recolliran cartes adreçades a les persones privades de llibertat. 

Dins dels actes de commemoració, també està prevista la projecció del documental Alella, veus de l'1 d'octubre, que recull imatges i testimonis dels veïns i veïnes del municipi que mostren com es va viure aquesta jornada al municipi. El documental ha estat realitzat per la productora audiovisual Kineina per encàrrec de l'Ajuntament i es projectarà el dimarts 15 d'octubre, en horari pendent de concretar, a l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella.  

L'objectiu d'aquesta iniciativa —que es complementa amb un recull escrit amb entrevistes, fotos i testimonis que està preparant la Revista Alella—  és posar en comú les vivències personals dels veïns i veïns d'Alella a la jornada de l'1 d'Octubre de 2017, per tal que puguin quedar recollides en un futur a l'arxiu municipal. Aquest treball es va anunciar l'any passat a la celebració del primer aniversari, que es va commemorar posant el nom de l'1 d'Octubre a la plaça situada al costat de la fàbrica de pintures i la instal·lació d'un tòtem amb una urna que recorda aquesta diada. 

Pujar al principi de la pàgina