Versió per imprimir
FESTIVAL D'ESTIU

nota flor Festival EstiuEl Festival va néixer el 2005 amb l’ànim de convertir-se en un referent musical i una cita destacada dins dels cicles de concerts que s'organitzen arreu del país. El punt de partida es remunta a un any abans, al juliol de 2004. L'Ajuntament d'Alella va tenir l'encert d'unir art i natura, aventurant-se a organitzar un concert de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat i solistes del Gran Teatre del Liceu en els idíl·lics Jardins del Cal Marquès, una finca privada del centre del municipi que es va obrir al públic gràcies a la complicitat dels seus propietaris. L’èxit d'aquest primer concert va engrescar l'Ajuntament a donar forma, imatge i contingut a un cicle de concerts d'estiu que uneix la bellesa dels espais i la qualitat artística de les propostes programades.

L'any 2009, el Festival fa una aposta clara per la música clàssica de qualitat incorporant el projecte de Músics en Residència (una proposta d'estades musicals pionera a Catalunya que va començar a caminar sol amb programa propi l'any 2018) i cinc anys després, el 2014 s'obre a nous escenaris amb la incorporació en el programa de la proposta Saborasons, que uneix música i gastronomia, promoguda pel restaurant Els Garrofers. L'any 2015 també s'hi va sumar el Festival Bouquet d'Alella, impulsat pel celler alellenc del mateix nom, i l'any 2016 s'afegeix al programa el celler Alta Alella Mirgin. En aquesta edició, el Festival surt d'Alella i es desplega al territori amb la incorporació del celler Can Roda de Santa Maria de Martorelles. 

Des dels inici, l'aposta impulsada directa i exclusivament per l'Ajuntament d'Alella, s'ha vist recompensada pel reconeixement del públic, dels mitjans de comunicació i dels patrocinadors.

El Festival d'Estiu d'Alella és una cita esperada per a molts afeccionats a la música procedents de diferents municipis catalans. La proximitat a Barcelona fa que el nostre festival sigui una oferta de referència pels barcelonins per passar una agradable vetllada d'estiu escoltant els acords de la música en els agradables jardins alellencs. A més del públic incondicional alellenc, el festival rep també una àmplia assistència d'espectadors procedents de Barcelona i d'altres poblacions catalanes.

Tots els concerts programats als jardins privats –que són les actuacions de pagament- tenen, deliberadament, un aforament limitat per tal que els assistents puguin gaudir plenament de la música i de l'espai sense distorsions o aglomeracions.

ALELLA I EL VI

Alella és coneguda arreu del món pels seus vins. El municipi és cor i ànima de la Denominació d'Origen Alella i com, no podia ser d'una altra manera, aquesta particularitat també és visualitza al Festival d'Estiu d'Alella. A més de la presència de la vinya en els concerts que es fan als Jardins de Cal Marquès i als diferents cellers, el vi de la DO està present a totes les actuacions programades. Una de les característiques que diferència la nostra oferta de la resta de cicles musicals, és que després de cada espectacle, ja sigui de pagament o gratuït, oferim al públic assistent la possibilitat de tastar un dels nostres vins blancs. 

Abans i després de cada concert també s'ofereix la possiblitat de degustar els vins de la DO Alella acompanyats de les propostes gastronòmiques de diverses food trucks, a l'espai enogastronòmic. 

Després d'un bon concert, degustar una copa de vi en un espai agradable és, sens dubte, un pla excel·lent per passar una nit d'estiu inoblidable.


Veure vídeo de l'edició anteriorPujar al principi de la pàgina