Versió per imprimir
La història del Festival d'Estiu

nota flor Festival EstiuEl Festival va néixer el 2005 amb l’ànim de convertir-se en un referent musical i una cita destacada dins dels cicles de concerts que s'organitzen arreu del país. El punt de partida es remunta a un any abans, al juliol de 2004. L'Ajuntament d'Alella va tenir l'encert d'unir art i natura, aventurant-se a organitzar un concert de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat i solistes del Gran Teatre del Liceu en els idíl·lics Jardins del Cal Marquès, una finca privada del centre del municipi que es va obrir al públic gràcies a la complicitat dels seus propietaris. L’èxit d'aquest primer concert va engrescar l'Ajuntament a donar forma, imatge i contingut a un cicle de concerts d'estiu que uneix la bellesa dels espais i la qualitat artística de les propostes programades.

L'any 2009, el Festival fa una aposta clara per la música clàssica de qualitat incorporant el projecte de Músics en Residència (una proposta d'estades musicals pionera a Catalunya que va començar a caminar sol amb programa propi l'any 2018) i cinc anys després, el 2014 s'obre a nous escenaris amb la incorporació en el programa de la proposta Saborasons, que uneix música i gastronomia, promoguda pel restaurant Els Garrofers. L'any 2015 també s'hi va sumar el Festival Bouquet d'Alella, impulsat pel celler alellenc del mateix nom, i l'any 2016 s'afegeix al programa el celler Alta Alella Mirgin. El Festival també va sortir d'Alella i es va desplegar al territori amb la incorporació del celler Can Roda de Santa Maria de Martorelles. 

Des dels inici, l'aposta impulsada directa i exclusivament per l'Ajuntament d'Alella, s'ha vist recompensada pel reconeixement del públic, dels mitjans de comunicació i dels patrocinadors.

El Festival d'Estiu d'Alella ha estat una cita esperada per a molts afeccionats a la música procedents de diferents municipis catalans. La proximitat a Barcelona va fer del festival una oferta de referència pels barcelonins per passar una agradable vetllada d'estiu escoltant els acords de la música en els agradables jardins alellencs.
 Del Festival al Concert d'Estiu  
La darrera edició del festival, tal i com s'havia concebut, es va celebrar l'estiu de 2022. L'any 2023 va agafar el relleu del festival el Concert als Jardins amb el qual l'Espai d'Arts Escèniques surt del seu escenari habitual i tanca la temporada amb un concert molt especial per la forma i el contingut. En la primera edició, celebrada el 17 de juny de 2023, es va oferir l'espectacle Les dones de la meva vida, amb la coneguda cantant i actriu Elena Gadel i la líder de Las Migas Marta Robles, una de les guitarristes de flamenc més importants de l'actualitat. Com en l'antic festival, abans de l'actuació el públic va poder degustar vins de la DO Alella i plats preparats a l'espai de foodtrucks instal·lat a la plaça de les estàtues dels Jardins de Cal Marquès. 
Aquests any 2024, el convidat per tancar el cicle de concerts de l'Espai d'Arts Escèniques és Ramon Mirabet que actuarà el 12 de juliol als Jardins de Cal Marquès. Les entrades es poden adquirir a partir del 14 de juny a la pàgina https://alella.koobin.cat/ i a l'Oficina de Turisme. 

 ALELLA I EL VI 

Alella és coneguda arreu del món pels seus vins. El municipi és cor i ànima de la Denominació d'Origen Alella i com, no podia ser d'una altra manera, aquesta particularitat també és visualitza al Festival d'Estiu d'Alella. A més de la presència de la vinya en els concerts que es fan als Jardins de Cal Marquès, el vi de la DO està present a totes les actuacions programades. Una de les característiques que diferència la nostra oferta de la resta de cicles musicals, és que després de cada espectacle, ja sigui de pagament o gratuït, oferim al públic assistent la possibilitat de tastar un dels nostres vins blancs. 

Abans i després de cada concert també s'ofereix la possiblitat de degustar els vins de la DO Alella acompanyats de les propostes gastronòmiques de diverses food trucks, a l'espai enogastronòmic. 

Després d'un bon concert, degustar una copa de vi en un espai agradable és, sens dubte, un pla excel·lent per passar una nit d'estiu inoblidable.

 

Veure vídeo de l'edició anterior

 

 

Pujar al principi de la pàgina