Notícies
Publicat el 10 d'abril de 201910.04.2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella s'estrena el 26 d'abril amb "El Llibertí"
Programa Espai d'Arts Escèniques

S'ha fet esperar durant molts anys, però ja està a punt d'arribar. El proper divendres 26 d'abril s'aixecarà el teló de l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella. I ho farà amb un actor de casa nostra, Abel Folk, protagonista, juntament amb Àngels Gonyalons, del muntatge teatral El Llibertí, dirigit per Joan Lluís Bozzo. 

Estava previst fer una jornada de portes obertes a finals de març per tal que la ciutadania pogués conèixer el nou espai, però la precipitada convocatòria electoral del 28 d'abril ha fet impossible aquesta proposta, que ha quedat ajornada a l'1 de juny, un cop celebrades les Eleccions Municipals. 

Mentre es donen els darrers retocs a l'equipament, que ha d'esdevenir un nou referent cultural al municipi, des de l'àrea de Cultura ens proposen un tastet del que serà, a partir del proper mes d'octubre, la programació estable de l'espai. A més de l'estrena amb El Llibertí, s'han programat espectacles i propostes de disciplines artístiques diverses, amb el propòsit que diferents segments de públic descobreixin i es familiaritzin amb el nou espai escènic i cultural. Després del teatre arribarà la dansa, amb l'espectacle Mulïer de Cia. Maduixa, el diumenge 5 de maig, i la música amb els concerts de Pau Vallvé i de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, programats per als divendres 10 i 17 de maig. 

El diumenge 19 de maig serà un bon moment per poder descobrir l'espai en família, assistint a l'espectacle teatral La nena dels Pardals, amb la Tresca i la Verdesca.

El divendres 31 de maig, l'espai estarà reservat per al col·lectiu de més de 65 anys amb la representació teatral Alguns neixen estrellats, amb l'actor mataroní Joan Pera. Aquesta activitat s'emmarca dins de les Jornades de la Gent Gran Activa. 

Podreu trobar tota la informació a l'Agenda Cultural www.alella.cat/espaiescenic.

Venda d'entrades des del 10 d'abril


Les entrades per als primers espectacles programats a l'Espai d'Arts Escèniques es van posar a la venda de forma anticipada a partir del 10 d'abril.

Es podran adquririr directament per Internet, a través del web https://alella.koobin.com/ o bé presencialment a l'Oficina de Turisme, en horari de dimarts a diumenge de 10 a 14.30h i divendres i dissabte de 10 a 14.30h i de 15.30 a 17.30h.

En només un matí ja es van exhaurir les entrades per veure l'obra de teatre El Llibertí

Més de 2.000 m2 de superfície 

Per les seves dimensions i les seves característiques el nou espai cultural permetrà donar cabuda a moltes propostes escèniques que fins ara no s'havien pogut acollir, i oferirà unes magnífiques instal·lacions on continuar desenvolupant activitats formatives amb molta més comoditat. Situat entre els carrers de Santa Madrona, Santa Teresa i la plaça de Can Patatina, disposa d'una superfície construïda de 2.162 m2, repartits en tres plantes, més una part soterrània vinculada a l'espai escènic.

L'edifici acull, a la planta baixa, una sala polivalent d'uns 500 m2, més magatzems, camerinos, zones tècniques, serveis i zones comuns, que, en conjunt, superen els 800 m2. Està dotada de grades retràctils amb capacitat per a 255 espectadors i amb un aforament previst, a peu dret, de 400 persones. La primera planta acull els despatxos d'administració i a la Sala Carquefou, un espai polivalent amb capacitat per a unes 70 persones. A la planta superior, el nou equipament disposa d'un ampli espai per a l'escola de dansa, amb els vestidors corresponents, un espai destinat a l'activitat musical i tres bucs d'assajos.

El Casal d'Alella

Fruit de l'acord signat entre l'Ajuntament i l'Associació Casal d'Alella l'any 2014, —un cop descartada l'opció de tirar endavant la construcció d'un nou equipament a Can Calderó— l'entitat va cedir a l'Ajuntament la propietat de la finca del carrer de Santa Madrona, 12, d'una superfície d'uns 600 m2

Per fer realitat l'actual projecte, l'Ajuntament ha hagut d'adquirit una finca i quatre porcions de terreny annexos a la propietat cedida pel Casal d'Alella, per arribar als més de 900 m2 que ocupa l'actual solar. Tal com recollia aquell acord, l'Ajuntament cedeix a l'Associació Casal d'Alella l'ús d'una part de les noves instal·lacions que es lliuren totalment equipades; en concret d'un espais de més de 250 m2 destinats a local social, oficines i bar. Aquest servei el gestionarà la pròpia entitat i donarà servei a tot l'equipament. 

L'accés a l'Espai d'Arts Escèniques es fa des de la plaça de Can Patatina i l'entrada principal al local social del Casal d'Alella des del carrer de Santa Madrona, amb un accés alternatiu al bar per la mateixa plaça.

Prop de 4,7 milions d'euros d'inversió 

La posada en marxa d'aquesta ambiciós projecte ha suposat una inversió de prop 4,7 milions d'euros, als que caldrà sumar algunes despeses pendents, com ara tot el sistema de projecció de cinema. A més de les obres i l'equipament, en aquesta xifra s'incloent tots els serveis, l'adquisició de terrenys i la redacció del projecte.

Pujar al principi de la pàgina