Notícies
Publicat l'11 de gener de 202311.01.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Espai dona veu a les dones en la nova temporada
diverses

L'Espai Arts Escèniques estrena temporada, amb una programació semestral centrada en les dones, amb intenció de reflectir pluralitat de mirades, arts, estils on les dones són presents, però que habitualment no tenen ni els mateixos altaveus ni la visibilitat que es mereixen. La mirada i la veu de les dones serà a la música i en propostes escèniques que aborden les seves problemàtiques i diversitat. És en aquest sentit que s'emmarca sota l'hagstag #diverses i es visibilitza amb la il·lustració de la portada del programa realitzada per la il·lustradora MarTorrano.

L'apartat musical comença el 13 de gener amb el Duo Nótt, format per la soprano alellenca Anna Guasch i la pianista Marian Bengoa, amb l'espectacle Amb veu de dones, un repertori de cançons de dones espanyoles i americanes de diferents èpoques i estils. La segona cita serà el 19 de maig amb Marala, tres virtuoses de la música—Selma Bruna, Clara Fiol i Sandra Montfort— interessades per la tradició com una forma
d'innovació, amb l'espectacle Jota de morir.  I com a final especial, el 17 de juny l'Espai trasllada el seu escenari als Jardins de Cal Marquès per acollir l'espectacle Les dones de la meva vida, de l'actriu i cantant Elena Gadel i la guitarrista de Las Migas Marta Robles.

Les dones també seran protagonistes a l'espectacle de teatre familiar Píndoles pel 8M, de Cultura Tangent, amb tres propostes escèniques breus pensades especialment pel públic més jove.

El programa es completa amb Nius, un concert immersiu per a tota la família, centrat en els primers 18 mesos de vida. També passaran per l'escenari de l'Espai, Les bones intencions, de Marc Artigau —amb Míriam Iscla i Joan Negrié—; l'adaptació de Terra baixa, d'Àngel Guimerà, a càrrec de La Flor de la Palma de Teià; el musical La 39, ja et trucarem —un projecte creat en residència a l'Espai—; el teatre familiar de La biblioteca de la curiositat infinita i els espectacles de dansa Somni sota la finestra, de La Dansívora, i Meta, de l'alellenc Albert Bassas.

La programació inclou el cicle de cinema familiar Cine Xic i el Cicle Gaudí, un projecte impulsat per l'Acadèmia de Cinema Català amb suport de les diputacions catalanes, la Generalitat i la Fundació Víctor Grífols i Lucas. 

Activitats formatives

Dins de l'apartat formatiu, l'Espai acull l'activitat Llegir teatre, organitzada conjuntament per la Biblioteca Ferrer i Guàrdia i el Teatre Nacional de Catalunya, amb l'objectiu de promoure la lectura i el coneixement de la literatura dramatúrgica. La lectura d'aquesta temporada es farà el 9 de maig i serà l'adaptació de l'obra El temps i els Conway, de J.B. Priestley, dirigida per Àngel Llàcer, que es podrà veure al Teatre Nacional de Catalunya del 13 d'abril al 21 de maig. 

En aquesta temporada s'han programat dues sessions de Teatreca, un servei d'acollida per a infants de 3 a 12 anys durant determinades funcions. Es tracta d'un espai d'aprenentatge mitjançant el joc i l'experimentació multisensorial dirigit per educadores professionals. Cada sessió tindrà una temàtica especifíca: el 4 de febrer, coincidint amb Terra baixa, es dedicarà a la ciència i el 7 de maig, durant l'espectacle Les bones intencions, la temàtica seran les disfresses. 

Residències a l'Espai

L'Espai ofereix a companyies i artistes d'arts escèniques i audiovisuals, amateurs o professionals, espais per desenvolupar els seus projectes, a través de residències tècniques o artístiques. Les persones interessades poden contactar enviant un correu a espaialella@alella.cat

Les entrades per a tots els espectacles es poden adquirir a l'Oficina de Turisme o per Internet des d'aquest ENLLAÇ

Més informació a www.alella.cat/espaialella

Programació gener-juny de 2023

Programació gener-juny de 2023

Fitxer: Programacio_Espai_gen_juny_versio_digital.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 24
Mida: 2.75 MB

Pujar al principi de la pàgina