Filtrar esdeveniments
Notícies
Publicat el 20 de juliol de 202120.07.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Comença el procés per definir el futur parc central de La Serreta
Futur parc de la Serreta

L'Ajuntament ha començat a treballar en la configuració d'un futur gran parc a la zona de La Serreta. El parc central d'Alella serà molt més gran que els tretze parcs que hi ha actualment repartits pels diferents barris del municipi: ocuparà una superfície de prop de 7.000 metres quadrats de la zona verda situada entre els carrers de Catalunya, La Vinya, de les Sureres i de Núria, per sota de l'Escola La Serreta.

La idea és ampliar l'actual parc de La Vinya i reconvertir-lo en un gran espai de lleure i de trobada on es pugui gaudir d'una major oferta d'elements de joc, dirigida a totes les edats infantils i amb jocs accessibles i més serveis per a les famílies.

Per tal de poder conèixer l'opinió de la ciutadania sobre aquest ambiciós projecte, la Regidoria de Participació engega aquest mes de juliol un procés de participació adreçat sobretot als infants i adolescents i a les seves famílies, els veïns i veïnes de la zona i la comunitat educativa de l'Escola La Serreta.

Aquest procés arrenca amb tallers participatius adreçats als infants i adolescents, aprofitant els diferents casals i campus d'estiu que s'organitzen al municipi. Aquests primers contactes s'han iniciat aquest dimarts, 20 de juliol (vegeu fotos), amb una sessió participativa al Casal d'Estiu que es fa a l'Escola La Serreta. Durant la setmana es faran trobades al casal dels musicals d'estiu i al campus esportiu del Complex Esportiu Municipal. L'objectiu d'aquests tallers és recollir propostes i conèixer les preferències i necessitats de les diferents franges d'edat, com a futurs usuaris i usuàries del parc.

L'1 d'agost, coincidint amb l'activitat familiar Splash Slide de la Festa Major que es realitza el matí de diumenge al carrer de La Vinya, es farà una acció informativa i participativa on els infants i les famílies podran expressar les seves preferències respecte al disseny i el contingut d'aquest parc.

El procés s'allargarà fins al mes l'octubre, quan es preveu que pugui quedar enllestit, i inclourà tallers presencials a les escoles, amb el veïnat i amb la comunitat educativa, a més de reunions de treball, polítiques i tècniques, de les diferents àrees de l'Ajuntament. Podeu seguir tot el procés des de la plataforma Decidim Alella

Punt de partida 

Aquesta actuació parteix d'un treball previ amb quatre propostes diferents que recullen l'esbós del que haurà de ser aquest futur parc, partint d'unes premisses bàsiques:

  • El nou parc central haurà d'integrar el parc infantil que ja existeix perquè hi hagi una unitat i sigui el més eficient possible. S'afegiran zones de joc destinades a diferents franges d'edat: 3-6 anys, 6-9 anys i 9-12 anys.
  • Donat que ja hi ha una zona preexistent a l'actuació, s'haurà d'integrar aquesta zona al conjunt del parc central perquè hi hagi una unitat, per bé que s'intentarà fer el més eficientment possible.
  • Es vetllarà perquè els elements de joc siguin sostenibles, adaptats a tots els infants, naturals i el màxim de segurs i resistents.
  • Serà un parc amb arbres, per tenir molta ombra, i, fins i tot, pot haver-hi una zona amb ceps per fer mini vinya i zones de joc lliure.
  • Hi haurà una tanca al voltant, i dins del parc trobarem bancs, papereres, fonts, il·luminació i cartells indicant els espais. El terra de les zones de joc serà de sorra.
  • Hi haurà camins adaptats per moure's entre les diferents zones del parc.
  • Hi haurà una guingueta, amb taules, cadires i wc per a tot el parc.

Com podeu participar?

  • Des del casal d'estiu: Es realitzaran diferents tallers participatius alguns casals del poble.
  • Des de l'escola: Hi haurà un espai de recollida de desitjos i propostes a l'Escola Fabra i l'Escola La Serreta i tallers participatius a algunes aules i també hi participaran els claustres de les dues escoles.
  • Des del mateix espai:  Tallers participatius oberts a famílies i veïnat l'1 d'agost i 8 d'octubre. 

Plafons informatius parc de la Vinya Plafons informació Parc de la Vinya

Taller participatiu Casal d'Estiu Escola La SerretaTaller participatiu Casal d'Estiu Escola La SerretaTaller participatiu Casal d'Estiu Escola La Serreta
taller campus esportiuTaller participatiu Casal d'Estiu Escola La SerretaTaller campus esportiu
Pujar al principi de la pàgina