Filtrar esdeveniments
Notícies
Publicat el 15 de març de 201915.03.2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament revalida el Segell de Transparència amb el 100%
Infoparticipa 2018

L'any passat es va quedar a tocar i enguany s'ha aconseguit arribar al 100% dels indicadors de transparència —la totalitat dels 52 indicadors avaluats— del Segell Infoparticipa que reconeix la qualitat i la transparència dels webs municipals. Aquest distintiu l'atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i és el màxim reconeixement a la qualitat i a la transparència de la comunicació local pública en els webs municipals. 

En aquesta darrera avaluació s'ha millorat en més d'un punt els resultats de l'any anterior, quan es va aconseguir el distintiu amb un 98,8%, en complir 51 dels 52 indicadors establerts. 

El Segell InfoParticipa es va concebre l'any 2013 amb l'objectiu d'incentivar les bones pràctiques en comunicació pública local. L'any 2016 es van ampliar els indicadors per adaptar-los als paràmetres de la Llei de transparència. Alella ha rebut el segell en totes les edicions. 

Del conjunt d'avaluacions realitzades als 947 Ajuntaments, 42 Consells Comarcals i 4 Diputacions catalanes, el Consell Certificador del Segell Infoparticipa, presidit per la doctora Victòria Camps, catedràtica d'Ètica de la UAB i Membre del Consejo de Estado, ha atorgat en aquesta sisena edició 105 Segells Infoparticipa  (98 a ajuntaments 4 a Consells Comarcals i 3 a Diputacions)  i 5 mencions  (4 a ajuntaments i a un Consell Comarcal).

Només 32 dels 947 ajuntaments catalans, entre ells l'Ajuntament d'Alella, han aconseguit el segell amb una puntuació del 100%, és a dir amb el compliment dels 52 ítems avaluats. 

El lliurament dels distintius es va fer el 13 de març al Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona i en representació de l'Ajuntament van assistir la regidora de Comunicació, Anna Alfaro, i el regidor de Cultura i Festes, Fede Salas. 

Pujar al principi de la pàgina